Ивановић: Утакмица са Француском биће део историје!

Капитен фудбалске репрезентације Србије Бранислав Ивановић рекао је да ће предстојећа утакмица против Француске бити веома важна за државни тим, јер ће бити 100. од када игра под тим именом.

Фудбал 07.09.2015 | 17:40
Ивановић: Утакмица са Француском биће део историје!

"Ово је за Србију веома велика утакмица, део историје и сигурно ће остати уписана као таква. Наравно, увек се сећамо добрих резултата, Светско првенство у Јужној Африци је једино велико такмичење, али било је много лепих и важних утакмица", рекао је Ивановић у Бордоу.

Ивановић је упитан да каже шта мисли о томе што је репрезентација Србије постала "мајстор пријатељских утакмица", пошто је у последња три таква дуела два пута победила и једном играла нерешено.

"То можда говори да наша екипа још није зрела да игра под притиском квалификационих утакмица, али смо у последњој показали да можемо да се боримо са тим притиском", рекао је Ивановић.

Србија је прву званичну утакмицу одиграла 16. августа 2006. године, против Чешке у месту Ухерске Храдиште коју је добила 3:1.

Капитен је казао да предстојећи сусрет са Француском неће бити схваћен као пријатељски.

"Француска ради све како би освојила Европско првенство, били су шампиони света када се играло код њих, то довољно говори о квалитету. Ова утакмица неће бити схваћена као да је пријатељског карактера, ниједног тренутка не смемо да је схватимо као такву. Биће измена у саставу, они који нису добијали шансу, а заслужује је, добиће је", казао је Ивановић.

Голман српског тима Владимир Стојковић казао је да његова екипа има обавезу према нацији и себи да одигра што боље у Француској.

"Имамо обавезу према нацији и према нама да одиграмо што боље можемо и лагано да се спремамо за следеће квалификације", казао је Стојковић.

Он није желео да појединачно истиче француске фудбалере, рекавши да од сваког прети опасност.

"Француска није репрезентација која има једног или два играча. То је скуп доста добрих играча и од сваког се може очекивати да бљесне. Потрудићу се да будем концентрисан и да помогнем", рекао је Стојковић.

Утакмица ће почети у понедељак у 20.45 на Новом стадиону у Бордоу.

Коментари / 0

Оставите коментар