Бањалука: Пљачка уз помоћ "црне магије"

Шездесетдеветогодишња Божица Зарић из Бањалуке у петак је преживјела прави пакао.

Република Српска 07.09.2015 | 07:42
Бањалука: Пљачка уз помоћ "црне магије"

На врата јој је позвонила млада жена, наизглед трудница, замоливши за чашу воде.

Божица је у стану била са комшиницом и ниједна није ни посумњала шта им се спрема. Добро припремљена преваранткиња била је упозната са Божицином породичном ситуацијом. Знала је да јој је син погинуо, а рекла јој је да ће јој за 15 дана погинути и други ако је не ослободи црне магије. И то бесплатно.

"Није ми тражила новац. Него, тражила је новац да она кобајаги нешто чаролије, немам појма. Она само виче, само што више износи за Ромеа. Ништа себи, каже, нећу узети, само кафу. И опет се она узима за стомак, овога ми, каже дјетета", прича Божица.

Пуна три сата трајао је ритуал који је преваранткиња изводила. Тражила је кафу, шећер, свијеће. Тјерала је Божицу да неколико пута преброји новац. Претурила је цијелу кућу. Знала је да Божица има и марке и доларе, иако, каже несрећна жена, никоме о новцу није ни причала. Комшиница ју је испратила на врата, да би недуго затим, схватила да пара нема.

"Ја брже-боље позовем полицију. Била ми је синоћ ова, неку изјаву узела. Узела је што је оно она написала, неки број, ја не знам. Онај број не постоји. То не постоји, тај број на мобилном", прича несрећна старица.

Комшиница шокирана прича како их је жена потпуно збунила. Сада признаје да је требало да посумња у њене намјере. Божица, каже, живи на 11. спрату и чудно је зашто би трудница по чашу воде ишла чак тамо.

Крадљивица је искористила тренутак непажње и са 15.000 марака се спустила лифтом испред зграде, гдје ју је највјероватније покупио аутомобил.

Божицина комшиница била је на информативном разговору у полицији. Тврди да је жену препознала на једној од фотографија које су јој полицајци показали.

Божица је, прича, скупљала новац за надгробни споменик. Болесна је, стара и каже да је хтјела да се осигура.

С обзиром да је комшиница преваранткињу препознала на фотографији у полицији, страхују да јој ово није прва крађа. Апелују на грађане, нарочито на пензионере који живе сами, да пазе кога пуштају у кућу.

Извор: Н.Н.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Игор

07.09.2015 10:14

Е је.и га зено ... Ти си је пустила у куцу, ти си је пустила да претура по куци, кухала јој кафу и види цуда нема пара . Ма народ је овца и сиса га ко стигне . Зао ми је зене али тако је.

ОДГОВОРИТЕ