Сивић пред почетак квалификација младих...

На нама је да помогнемо „златним орлићима”! Утакмицом против Литваније, млада репрезентација Србије у уторак почиње нови циклус квалификација за Европско првенство, које ће се од 16. до 30. јуна 2017. године одржати у Пољској. Пред новим селектором Томиславом Сивићем су два важна посла - да формира нову генерацију и да настави са успесима, које су наше наде оствариле у протеклој деценији.

Фудбал 07.09.2015 | 08:40
Сивић пред почетак квалификација младих...

- Група у којој се налазе Италија, Словенија, Република Ирска, Литванија и Андора је „коректно јака”. Можемо рећи да је то озбиљан скуп репрезентација у којој свака утакмица може да утиче на коначан редослед. Тешко је бранити место првака у свету, јер сви желе да против њега покажу шта знају - рекао је селектор Томислав Сивић.

Какви су планови и жеље младих „орлова”?
- Србија има квалитет у том узрасту. То нико не може да оспори. Актуелни смо светски прваци и бивши европски шампиони. Били смо учесници недавно завршеног европског првенства у Чешкој. Из свих тих селекција треба да извучемо најбоље. Најбољем се и надамо - казао је Сивић.

Ко су фаворити у групи?
- Главни фаворити за освајање првог места су Србија и Италија. Али, ни друге репрезентације нису за потцењивање. Рецимо, Андора је победила Литванију. То нешто говори. Сви, дакле, озбиљно играју фудбал, па наши момци то морају да знају - рекао је некадашњи везиста.

Пред вама је формирање нове генерације нада?
- Да. Пред стручним штабом је озбиљан посао формирања новог тима. Ми јесмо светски прваци и бивши шампиони Европе, али пуно играча из тих селекција тренутно нигде не игра. Наш посао је да их вратимо и помогнемо им да поново буду репрезентативци - објашњава Сивић.

То неће бити лак посао?
- Није лако, јер поред свега морамо да освајамо бодове. Наша је обавеза да и у таквим околностима правимо добре резултате. Нисмо се окупљали годину дана, па нам то не иде у прилог. Али, против Литваније се бодови морају освојити, без обзира на околности у којима се тренутно налазимо - јасан је 49-годишњи стручњак.

Са каквим саставом располажете?
-Жеља ми је да направимо јаку менталну екипу. Наступима у омладинској селекцији многи су искористили прилику да се наметну и за младу селекцију. Због тога желимо да направимо комбинацију од две селекције - казао је Сивић.

О новим именима?
- Шансу ћемо пружити Огњену Ожеговићу, који је био у омладинцима у Литванији, када смо освојили титулу првака Европе. Проверићемо и младог напада из Минхена 1860 Фејсала Мулића. Он је висок 202 сантиметра и подсећа на Николу Жигића. Мулић стандардно игра за минхенски клуб у Цвајти. Он је рођен у Новом Пазару, а изразио је жељу да игра за Србију - објашњава селектор, који је тренерску каријеру почео на Фарским Острвима.

Да ли имате сарадњу са селектором А тима Радованом Ћурчићем?
- Млада репрезентација је сервис А тима. Разумљиво је да смо у сталном контакту и да разговарамо о будућим акцијама. Договарамо се око састава и састављања спискова, али А тим увек има предност - закључио је Сивић.

Коментари / 0

Оставите коментар