Зашто Новак сада мање тапка лоптицу?!

После победе над Андреасом Сепијем, најбољи тенисер света Новак Ђоковић се осврнуо на чињеницу да сада мање тапка лоптицу пре сервиса него раније.

Тенис 06.09.2015 | 19:20
Зашто Новак сада мање тапка лоптицу?!

Ђоковић је против Сепија славио са 6:3, 7:5, 7:5, и пласирао се у четврто коло УС Опена, где га чека Роберто Баутиста-Агут из Шпаније.

Током раније фазе своје каријере, Ђоковић је био познат по томе што дуго тапка лоптицу пре сервиса, али у последње време није такав случај. На питање откуд та промена, Ђоковић је одговорио:

„Добијао сам упозорења, неколико пута сам прекорачио време због тапкања лоптице. Био сам свестан чињенице да то такође нервира противнике, али нисам то радио намерно. Како смо долазили до важнијих тренутака у мечу и када сам се суочавао са брејк лоптама, покушавао сам да је тапкам што више. То је била навика коју нисам желео да задржим, па сам радио на томе, очигледно. Ментално посебно, јер на тренинзима нисам имао такву навику. Драго ми је што сам се отарасио тога. Понекад тапкам више него нормално, али је све у границама нормале“, рекао је Новак.

Коментари / 0

Оставите коментар