Стеве Јобс, дијете сиријског мигранта

Док челници попут мађарског премијера Виктора Орбана и чланова неофашистичких организација отворено омаловажавају људску патњу коју носи избјегличка криза из Сирије, многи заборављају да је син једног мигранта из Хомса заувијек промијенио свијет.

Свијет 05.09.2015 | 18:15
Стеве Јобс, дијете сиријског мигранта

Абдулфаттах Јандали рођен је 1931. године, а 1954. године одлучио је преселити се у Сједињене Америчке Државе. Ту је упознао Јоанне Цароле Сцхиебле, њемачку католкињу са којом је ускоро започео љубавну везу.

Ипак, њени родитељи су бранили блискост са муслиманом Јандалијем, а тај је однос са кћерком на крају вјероватно и узроковао или бар допринио томе да плод љубави са Сиријцем, сина рођеног 1955. године, да на усвајање.

"Био сам заљубљен у Јоанне, али њен отац је био тиранин и бранио ми је да је оженим јер сам из Сирије. Тада је рекла како жели да бебу дати на усвајање", рекао је Јандали.

Дјечака су након немогућности да постану родитељи убрзо усвојили Цлара Хагопиан и Паул Реинхолд Јобс. Дјетету су дали име Стеве, а надарени дјечак је 1976. године основао компанију која и дан данас носи велико име – Аппле Инц.

Извор: Клиx.ба 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мозак0

05.09.2015 16:36

То се зове зивот ...., све је остало бајка .

ОДГОВОРИТЕ