Због Америке, УС Опена, Србије, тврдих подлога...

Први тенисер света сматра да је упркос максималној победи имао врло тежак посао у трећем колу последњег гренд слема у сезони. Причао и о гардероби на мечу...

Тенис 05.09.2015 | 18:30
Због Америке, УС Опена, Србије, тврдих подлога...

Новак Ђоковић пласирао се у 4. коло УС Опена, победио 3:0, али признаје да му није били нимало лако против Андреаса Сепија. Поред меча, новинаре је занимало још нешто. Први рекет света играо у плавој мајици и белом шорцу, уз црвене и црне детаље, што је навело једног представника медија да примети да је изгледао као француски рагбиста.

"Хтео сам после меча да објавим да је Рагби савез Француске постао партнер са Униклом", рекао је Ђоковић пре него што је праснуо у смех.

"Не, шалим се. Одећа је инспирисана бојама САД, УС Опена, тврдих подлога, мало Србијом. Српка застава има исте боје као француска. Помешано је све по мало. Мислим да креативни дизајнери добро раде свој посао", рекао је Ђоковић.

Новинаре је након ткога занимало да ли то што се Ђоковић стално шали и забавља ствар намере, да би остао опуштен, или то ради спонтано.

"Искрено, цео живот то радим, тако да то није нешто што је почело ове недеље. Свако је другачији. Када сам на терену, скроз сам посвећен томе. Покушавам да будем концентрисан и пролазим кроз разне емоције да бих завршио посао. Кад завршим, завршио сам. Тенис ми није све у животу, интересују ме и многе друге ствари. Имам породицу и покушавам да останем оно што јесам и личност каква сам био целог живота. Волим да се забављам. Зашто да не?", рекао је Ђоковић.

Сам дуел са Сепијем био је врло тежак.

"Нисам желео да меч оде у четврти сет. Он је играо врло добро и било је мало 'густо'...Био сам концентрисан у правим тренуцима, али уопштено, била су ово баш, баш тешка три сета. Драго ми је што сам успео да победим", рекао је Ђоковић новинарима након победе.

Новак је рано јутрос победио Сепија 6:3, 7:5, 7:5 и тако прошао у осмину финала последњег грен слема у сезони.

"Задовољан сам како сам играо, али увек могу боље. Сви смо перфекционисти кад је то у питању. Сви видимо да смо могли боље да одиграмо неке ствари, али победа је победа. Не могу да потцењујем квалитет мог данашњег противника. Он се не плаши да изађе на велику сцену и игра најбоље што може против великих играча", рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је рекао да се на почетку меча осећао мало лоше, као и да су услови били тешки за игру, али је истакао да су услови исти за оба играча. Он је новинарима одговорио да је константност његове игре једна од ствари због којих је стално у врху.

"Наравно, сваке сезоне ми је један од циљева да будем број један у свету. Да бисте дошли на то место, морате да играте добро током целе године. Мушки тенис је у данашње време изразито такмичарски. Играчи као што су (Енди) Мареј, (Рафаел) Надал, (Роџер) Федерер чине све што могу да играју константно и дођу до места број један. То ме још више мотивише. Терамо једни друге да играмо добро", рекао је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар