Ко ту кога...?! ’'Делије’' не дају ’'Орловима'’ на "Рајка Митића"?

Репрезентација Србије требало је да на стадиону „Рајко Митић“ дочека Португал, али се то неће десити због навијача Црвене звезде, преноси „Спорт“.

Фудбал 06.09.2015 | 12:20
Ко ту кога...?! ’'Делије’' не дају ’'Орловима'’ на "Рајка Митића"?

Ништа нас више не може шокирати, као ни наводи листа "Спорт" у издању од суботе да су Делије забраниле да Србија игра против Португала у Љутице Богдана.

Фудбалски савез Србије донирао је новац да би стадион у Љутице Богдана да би били сређени рефлектори на њему и да би он поново постао дом репрезентације.

Међутим, на утакмици између Србије и Јерменије у Новом Саду у петак појавиле су се информације да су навијачи Звезде изрекли забрану да репрезентација игра на стадиону њиховог клуба?!

Због те наводне забране, Србија ће Португал, предвођен Кристијаном Роналдом, дочекати на стадиону Партизана у Хумској.

Звезда, Србија, никад Југославија...

Дуго су се ове речи могле чути на утакмицама претходних држава у којима смо живели. Тачније, од средине деведесетих година прошлог века, све до коначног одвајања Црне Горе и самосталности Србије, навијачи Црвене звезде имали су став да ниједан национални тим, осим српског, неће подржавати.

Када им се жеља коначно испунила, уместо подршке, сада у најтежим тренуцима по национални тим, навијачи Звезде су му окренули леђа!

Звучи невероватно (за озбиљне државе), али, према писању "Спорта", управо су Делије главни кривци што "орлови" Португал неће дочекати на највећем српском стадиону "Рајко Митић", већ у Хумској, на терену љутог Звездиног ривала Партизана.

Разлог "затварања" Маракане за Србију требало би потражити у дугогодишњем анимозитету према председнику ФСС Томиславу Караџићу. Међутим, буни чињеница да је Караџић и ранијих година био на челу српске "куће фудбала" и није био омиљен код звездаша, али су "орлови" играли у Љутице Богдана.

Још невероватније звучи то што је у Србији могуће да навијачи једног клуба не дозволе националном тиму да игра утакмице на највећем стадиону!?

У финалима Купа два пута су "закључавали" Север Маракане, а сада цео стадион.

Ако је све ово истина, шта је следеће?

Дуел Србије и Португала игра се 11. октобра од 18 часова у оквиру квалификација за Европско првенство 2016. Наша репрезентација је одавно остала без шансе да се пласира у Француску, док Португал тренутно држи чело табеле групе И са 12 бодова, једним више од Данске и Албаније, с тим да Данци имају утакмицу више.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

АТИЛА

06.09.2015 06:58

СРБИЈА ЗЕМЉА ЦУДА...ОК МРЗЕ ТОЛЕТА И ТО ЈЕ ЊИХОВ СТАВ,АЛИ НЕЦЕ ТОЛЕ ДА ИГРА ПРОТИВ ПОРТУГАЛА,НЕГО БАНЕ,КОЛАРОВ,МАТИЦ,РАЈКОВИЦ,ЗИЛЕ,МИТАР И ОСТАЛИ МОМЦИ КОЈИ СУ ДАВНО ПРЕВАЗИСЛИ ТЕ НАСЕ ИДИОТСКЕ КЛУПСКЕ ПОДЕЛЕ,ГДЕ ЈЕ БИТНИЈЕ ПРВО БИТИ ГРОБАР ИЛИ ДЕЛИЈА,НЕГО СВЕ ДРУГО НА ОВОМ СВЕТУ,ОВО СЕ ГРАНИЦИ СА СЕКТАСТВОМ У ОБА ТАБОРА БЕЗ РАЗЛИКЕ,КОЛКИО ГОД СЕ ТРУДИЛИ ДА БУДУ РАЗЛИЦИТИ ЈЕДНИ ОД ДРУГИХ СЕВЕР И ЈУГ СУ ИСТО САМО У ДВЕ БОЈЕ,А СРБИЈА?ПА,ОНА ЈЕ МАЊЕ ВАЗНА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ццц

06.09.2015 10:33

Како могу неки навијаци да забране да Репрезентација игра на неком стадијону?

ОДГОВОРИТЕ