Албанци се сликали са човјеком који је управљао дроном!

Репрезентативци Албаније направили су скандалозан потез пре меча са Данском у квалификацијама јер су се сликали са човеком који је управљао дроном у Београду.

Фудбал 05.09.2015 | 16:15
Албанци се сликали са човјеком који је управљао дроном!

Неколико албанских играча фотографисало се у Копенхагену у друштву човека који је проглашен као „херој са дроном“.

Фотографија је настала пре утакмице у главном граду Данске која је завршена без голова.

Крајем првог полувремена меча двеју репрезентација у квалификацијама изнад терена стадиона Партизана појавио се дрон са заставом "Велике Албаније", коју је скинуо Стефан Митровић, након чега је уследило кошкање играча и улетање навијача.

Суд за спотску арбитражу у Лозани (ЦАС) доделио је Албанији победу 3:0 са прекинутог меча против Србије у Београду у октобру, а ‘Орловима’ одузео три бода!

ЦАС је, такође, казнио Србију одигравањем следећа два меча код куће без публике, уз казну од 100.000 евра.

Суд у Лозани је одбацио жалбу Србије, а прихватио албанску, јер није пронашао доказ да су Албанци одбили да наставе меч, док сматрају да је прекид уследио услед лоше организације утакмице и насилног улетања навијача који су напали госте.

Због тога ЦАС сматра Фудбалски савез Србије (ФСС) одговорним за прекид меча на стадиону Партизана, а не Албанце, па је због тога утакмицу регистровао службеним резултатом 0:3.

Албанци су кажњени само са 100.000 евра јер су одговорни за улетање дрона током утакмице који је носио заставу са националистичким и патриотским симболима.

Селектор Данске: Згрожен сам

Селектор Данске Мортен Олсен рекао је после утакмице да је згрожен фотографијом албанских фудбалера и да таквим људима није место у фудбалу.

„Згрожен сам сликом коју сам видео пре меча на којој човек који је управљао дроном стоји у хотелу са албанским играчима. То није морално и морам рећи шта мислим о томе. Такође, нема никакве везе са фер-плејом. Таквом момку није место ту, није заслужио“, рекао је Олсен на конференцији после меча.

Данац је истакао да не разуме пресуду Суда у Лозани за коју тврди да је неправедна.

„Наравно да морамо прихватити такав потез, али га не разумем. Не разумем пресуду и може се рећи да је преседан. Није му место овде и нема везе са праведношћу. Мало сам збуњен што УЕФА није урадила ништа поводом овога“, навео је селекор Данске.

Он је очекивао реакцију УЕФА.

„Ми смо прешли преко тог проблема, нисмо ништа чули од УЕФА и мислим да је то неспортски. Не само због нас, него и због Португала, ни они нису сигурни. Последњи мечеви биће изузетно занимљиви“, закључио је разочарани Олсен.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ста није јасно ??

05.09.2015 14:39

Једноставно Србија је казњена јер је дозволила да у терен улете навијаци на целу са славнм Богдановим и гањају играце Албаније.

ОДГОВОРИТЕ