УСО, 5. дан (Ж) - преглед...

Прва тенисека света Серена Вилијамс наставила је са мучењем, али и победама на УС опену. Дерби дана у женској конкуренцији припао је Венус, Јуџини Бушар наставила је са тријумфалним повратком, док је Кики Младеновић прекинула бајку Дарје Касаткине.

Тенис 05.09.2015 | 11:30
УСО, 5. дан (Ж) - преглед...

Као што то обично бива, Серена не блиста у првој недељи Грен слема – овога пута победила је сународницу Бетани Матек-Сендс резултатом 3:6, 7:5, 6:0.

У мечу који је трајао нешто више од 105 минута млађа од сестара Вилијамс уписала је 58 винера, уз 28 неизнуђених грешака.

Дуел на стадиону 'Артур Еш' почео је брејком Матек-Сендс која је још једном повела средином сета, иако је претходно њена противница изједначила. То је било довољно да се освоји први сет.

Муке за Серену почеле су због очајне реализације брејк лопти (6/21) – при свакој могућности да ухвати резултатски прикључак она је грешила и врло често лаке лопте слала далеко у аут.

С друге стране мреже налазила се изузетно мотивисана Бетани, која је сјајно миксовала агресивну игру са одбраном. Сусрет је завшила са 13 дирекних поена и три грешке мање. Међутим, попустила је у самом финишу другог дела игре и то је коштало пораза.

Трећи сет био је само формалност у којем је Серена добила све гемове и тако по ко зна који пут комплетирала 'Серену' – жаргонски назив за преокрет у женском тенису.

Прва играчица на WТА туру ће у борби за четвртфинале играти против још једне Американке – Медисон Киз, која је избацила Агњешку Радвањску.

Трећа рунда УС опена донела нам је занимљив дуел између ветеранке Венус Вилијамс и младе Белинде Бенчич, која је пре неколико недеља победила њену сестру Серену.

Американка је на искуство добила дуел (6:3, 6:4) са много млађом противницом и тако доказала да ни у четвртој деценији није „за бацање“.

Први део игре добила је направивши брејк у финишу сета, док је у другом преокренула, иако је Белинда повела са 3:1.

Венус ће у следећој рунди играти против мало познате Анет Контавеит, која је у три сета елиминисала домаћу играчицу Медисон Бренгл – 6:2, 3:6, 6:0.

Јуџини Бушар наставила је са успоном форме тријумфом над Домиником Цибулковом са 7:6(11-9), 4:6, 6:3. Имала је Словакиња две сет лопте при вођству од 6:5 у првом сету, имала их је још три у тај-бреку, али је Канађанка била концентрисана и успела да поведе са 1-0.

Наставила је брејком на старту другог сета, али је онда уследио пад концентрације. Цибулкова је баш у том тренутку подигла ниво игре. Брејком је одлучујући сет и онда, некако, стала. Бушар је освојила је четири гема у низу и после укупно 2 сата и 51 минута борбе, прошла у осмину финала у којој је чека Роберта Винчи.

Италијанка је такође после велике борбе елиминисала Маријану Дуке-Марињо са 6:1, 5:7, 6:2.

У последњем мечу дана Медисон Киз разбила је Агњешку Радвањску и тако јој нанела први пораз у петом међусобном дуелу. Млада Американка потпуно је доминирала од самог старта – у првом сету направила је два брејка, док је у другом направила два више од противнице (4:2) за лагани тријумф.

Она се први пут у каријери пласирала у четврту рунду УС опена због чега ће напредовати за два места и од понедељка бити 17. на свету.

УС опен, треће коло:
Кристина Младеновић – Дарја Касаткина 6:2, 6:3
Јекатарина Макарова – Јелина Свитолина 6:3, 7:5
Венус Вилијамс – Белинда Бенчић 6:3, 6:4
Роберта Винчи – Маријана Дуке-Марињо 6:1, 5:7, 6:2
Анет Контавеит – Медисон Бренгл 6:2, 3:6, 6:0
Јуџини Бушар – Доминика Цибулкова 7:6(11-9), 4:6, 6:3
Медисон Киз – Агњешка Радвањска 6:3, 6:2
Серена Вилијамс – Бетани Матек-Сендс 3:6, 7:5, 6:0

Коментари / 0

Оставите коментар