УСО, 5. дан (М) - преглед: Оде Надал....!

Италијански тенисер Фабио Фоњини направио је највеће изненађење у досадашњем трајању УС Опена, тријумфом над Шпанцем Рафаелом Надалом у трећем колу. Шпански тенисер Роберто Баутиста-Агут биће противник Новаку Ђоковићу у четвртом колу УС опена. Марин Чилић наставио је одбрану титуле, док је Милош Раонић елиминисан са овогодишњег УС опена, у мечевима трећег кола.

Тенис 05.09.2015 | 11:15
УСО, 5. дан (М) - преглед: Оде Надал....!

Фоњини је до треће победа над Надалом ове сезоне дошао после велике борбе у пет сетова, са 3:6, 4:6, 6:4, 6:3, 6:4, после три сата и 46 минута игре.

На тај начин, Фоњини је склонио Надала са пута Новака Ђоковића, пошто је пројектованим жребом требало да се њих двојица састану у четвртфиналу.

Међутим, сада Фоњинија очекује дуел са још једним Шпанцем Фелисинаном Лопесом, који је победио Милоша Раонића из Канаде са 6:2, 7:6, 6:3. Новак се, с друге стране састаје такође са шпанским тенисером Робертом Баутиста-Агутом, којем је Белгијанац Давид Гофан предао меч при свом вођству од 2-1 у сетовима.

Такође, тријумф Фоњинија је ставио тачку на један низ, пошто је Надал до ове сезоне десет година освајао барем један Грен слем.

Надал и Фоњини су одиграли сјајан меч, пун успона и падова обојице тенисера, а на крају је Италијан заслужено славио. Иако је губио 2-0 у сетовима, Фоњини је и даље био мотивисан да сруши Шпанца, што му је и пошло за руком више пута ове године него иједном другом тенисеру.

У петом сету виђена је невероватна борба, а меч се одужио до 1.30 после поноћи по локалном времену. После 1-1 виђено је седам брејкова заредом, а Фоњини је прекинуо тај низ пошто је повео са 5:4 и потом одсервирао за меч, искористивши прву меч лопту после скоро четири сата игре.

Фоњини се тако први пут у каријери пласирао у четврто коло на последњем Грен слем сезоне. Последњи Италијан који је дотле стигао у Њујорку био је Давиде Санђинети пре десет година.

Баутиста-Агут је пласман у наредну рунду обезбедио пола сата после Ђоковића, пошто му је Давид Гофан предао меч у четвртом сету.

У том тренутку Шпанац је губио 2-1 у сетовима и у четвртом имао предност брејка, када је Белгијанац био приморан да се повуче.

Претходно је најбољи тенисер света тријумфовао над Андреасом Сепијем у три сета, током којих је имао доста осцилација.

Ђоковић и Баутиста-Агут до сада су се састајали два пута и у оба наврата Новак је био сигуран. Последњи пут играли су у Дуабију прошле године, када је Србин славио резултатом 6:1, 6:3.

Хрватски тенисер је на терену провео чак четири сата и три минута, али је спречио велико изненађење.

Могао је Чилић и раније да заврши посао да није у четвртом сету посустао у тај-брејку, па је фуриозном игром у петом препустио Кукушкину само гем. Девети носилац у борби за четвртфинале чека Давида Ферера или Жеремија Шардија.

У осмини финала гледаћемо и француски окршај, пошто ће се састати Жо Вилфред-Цонга и Беноа Пер. Цонга је у три сета елиминисао Сергеја Стаховског, док је Пер на исти начин избацио ветерана Томија Робреда.

Фелисијано Лопес направио је изненађење тријумфом над 10. носиоцем Милошем Раонићем. Иако се очекивала неизвесна борба, Шпанац је већ у првом сету наговестио доминацију и на крају рутински славио резултатом 6:2, 7:6 (7-4), 6:3.

Шпанац Роберто Баутиста-Агут биће наредни противник Новака Ђоковића, пошто му је Белгијанац Давид Гофан предао меч у четвртом сету.

Давид Ферер завршио је такмичење већ у трећој рунди, али неће бити незадовољан јер се добро показао на првом турниру после паузе због повреде. Ферер није играо од Вимблдона због повреде лакта, а сада га је зауставио Жереми Шарди.

Француз игра тенис каријере – после првог полуфинала Мастерса у Монтреалу, сада је остварио најбољи резултат на УС опену.

Неизвестан први сет добио је у тај брејку, потом изгубио један, али је следећа два лако решио у своју корист за велику победу резултатом 7:6 (8-6), 4:6, 6:3, 6:1.

УС Опен, пети дан:
Марин Чилић – Михаел Кукушкин 6:7(7-5), 7:6(7-1), 6:3, 6:7(7-3), 6:1
Беноа Пер – Томи Робредо 7:6(7-3), 6:1, 6:1
Жо-Вилфред Цонга – Сергеј Стаховски 6:3, 7:5, 6:2
Роберто Баутиста-Агут – Давид Гофан 2:6, 5:7, 6:3, 3:1 предаја
Жереми Шарди – Давид Ферер 7:6 (8-6), 4:6, 6:3, 6:1
Новак Ђоковић – Андреас Сепи 6:3, 7:5, 7:5
Милош Раонић – Фелисијано Лопес 2:6, 6:7 (4-7), 3:6

Коментари / 0

Оставите коментар