Ових шест милијардера желе да живе заувијек

Све већи број могула из области технологије покушава да реши највећи проблем на свету: како зауставити старење. 

Занимљивости 05.09.2015 | 09:19
Ових шест милијардера желе да живе заувијек

Од репрогамирања ДНК до штампања органа, многи од најуспешнијих људи из Силиконске долине улажу у биомедицинска истраживања и нове технологије с надом да ће се открити начин за продужење људског века. Ово су неки од њих.

Питер Тил

Питер Тил, милијардер и суоснивач Пејпала, познат по свом раном улагању у Фејсбук, сада улаже доста у биотехнологију. Он верује да је лек против старења "структурно неистражен".

Људи се носе са старењем тако што прихватају да не постоји ништа што у томе могу да промене и што поричу себи да ће се то десити њима - рекао је он.

Према часопису "Тецхнологy Ревиеw", он узима хормоне свакодневно и планира да учествује у крионичком замрзавању након смрти.

Лари Елисон

Оснивач компаније "Орацле" признао је да жели да живи вечно и да финансијски подржава истраживања за лек против старења.

Мени смрт никад није имала смисла. Како неко може да постоји, а онда једноставно да испари, да га више нема - изјавио је он 2003. године.

Лари Пејџ

Лари Пејџ, који је суоснивач Гугла и извршни директор Алфабета, основао је 2013. и "Цалцио", компанију која се бави истраживањем средстава за успоравање старења.

Гугл је у ову компанију 2014. уложио 750 милиона долара. Пре две године компанија је привукла пажњу својим циљем да генетским мутацијама продужи људски век чиме би људи живели 400 до 500 година.

Сергеј Брин

Сергеј Брин, суоснивач Гугла, такође је улагао у технологију за успоравање старења. Осим тога, посебно се интересовао за излечење Паркинсонове болести, пошто је открио да има ризичан ген за њен развој. Донирао је више од 150 милиона долара да се нађе лек за ову болест.

Марк Закерберг

У јуну ове године Стивен Хокинг је питао Марка Закерберга које би велико питање желео да постави науци.

Највише ме занимају питања везана за људе. Шта би нам омогућило да живимо вечно? Како да излечимо све болести? Како мозак функционише? Како учење фунцкионише и како да људи буду способни да науче милион пута више? - одговорио је он.

Закерберг и његова супруга оснивачи су "Бреактхроугх" награде - награда од 3 милиона долара биће урућена научницима који открију нови начин да продуже људски век.

Шон Паркер

За Шона Паркера, суоснивача Напстера и првог председника Фејсбука, улагање у технологије за продужење живота веома је лична ствар. Он пати од алергија на неке врсте хране и има рођаке који пате од аутоимуних поремећаја.

Зато је овај милијардер донирао милионе у тражење лека за алергије и у фонд за проналажење лека против рака.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

циталац

05.09.2015 07:43

Једина правда за све , богати зеле бити вјецни , немогуце је купити вјецни зивот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лаки

05.09.2015 09:05

Тешко је не приметити да сви они на сликама изгледају фит,и ниједан није гојазан,тако да већ знају формулу за дуговечност која је свима доступна ;) :)

ОДГОВОРИТЕ