Мађари попустили, послали 60 аутобуса

Између 50 и 60 аутобуса са избеглицама стигло је у Хеђешхалом, на аустријску границу, Аустријска полиција усмерава их на железничку станицу у Никлсдорфу, одакле их возе до Беча.

Свијет 05.09.2015 | 07:16
Мађари попустили, послали 60 аутобуса

Према процени аустријске полиције јутрос је на гранични прелаз Никелсдорф пристигло око 4 000 избеглица, које су мађарске власти пребациле аутобусима, након што су пешице покушали да се од Будимпеште домогну Аустрије. То је готово дупло више људи него што су аустријске власти очекивале.

Око 12 часова нова група од неколико стотина миграната са станице Келети кренула је кроз центар Будимпеште пешке ауто-путем М1 за Аустрију.


Привремено је за саобраћај затворен ауто-пут А-4 у правцу Беча код прелаза Никерлсдорф-Хегјешхалом.

Први аутобус на прелаз је стигао рано јутрос око 03.00, да би касније непрестано пристизали и други аутобуси. Након што би их аутобуси довезли до прелаза мигранти би пешице ушле на тло Аустрије.


Аустријске власти пристигле избеглице усмеравају на железничку станицу Никелсдорф као и до дворане "Нова Рок".

Како би се омогућило избеглицама, које не желе да остану у Аустрији, да наставе своје путовање у правцу Немачке, аустријске железница ОеББ организовала је рано ујутро специјални воз који азиланте треба да пребаци до бечке станице Вестбанхоф.



Током дана планирано је више возова који би превозили избеглице до Беча, одакле би настављали даље путовање ка Немачкој.

Владе у Бечу и Берлину синоћ су се договориле да омогуће избеглицама улаз у Аустрију и Немачку, након што су мађарске власти, како би решиле кризу са избеглицама које су пешице кренуле ка Аустрији, ставиле на располагање аутобусе за превоз до аустријске границе.


Будимпешта је јуче била у хаосу. Навијачи су запалили два полицијска аутомобила, око њих 50 је приведено, а 15 повређено. Повређено је и 17 полицајаца.

Полиција је била ангажовала стотине специјалаца који су окружили станицу да десничари не би дошли у контакт са мигрантима. На "Келети" данас пристиже око 2.200 нових миграната из Србије.

У местима Бичке и Реске мигранти су јуче бежали из прихватних центара и са железничке станице.
У кампу Реске код границе Србије и Мађарске је, међутим, синоћ и јутрос било мирно, али пре сат времена је изгорео један шатор са избеглицама. Није било повређених и истражује се о чему се ради.

Извор: РТС


Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Напредњак (не из Србије)

05.09.2015 06:15

Ове треба стријељати. Види ли народ или је толико слијеп о чему се ради? Ово је планско насељавање Европе и ето вам сукоба широких размјера за коју годину. Погледајте само старост ових чуда и све ће вам бити јасно. Ја да се питам обезбиједио бих им смјештај у гасним коморама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

приједор

05.09.2015 07:07

Идиоте један каква су то цуда? Не заборави да су створења исто као и ти! Само сто си ти затрован злом и мрзњом!!!

Name

Сад ми мало код вас

05.09.2015 07:58

Није то планско насељавање Европе вец најбогатијих европских земаља које су цесто непозване долазиле у госте у земље из којих долазе избјеглице.Тамо су окупирали њихову земљу,деградирали их на градјане трецег реда,екплоатисали њихове природне ресурсе а све под изговором да зеле да их цивилизују и да им помогну.Е видис ово је узвратна посјета.Цудно је да си се толико забринуо за Европу јер такви ликови бас нису љубитељи исте.Мозда си на њиховом казану па се бојис да ти не смање порцију.Буди цовек,дај мало и другима.

Name

Хв

05.09.2015 10:20

Тако је требала и ХВ '95 све оне на тракторима…

Name

Босанац...

05.09.2015 10:54

Ти ћеш у гасну комору... Немаш појма о животу и зато боље цути...

Name

Е.М

05.09.2015 08:01

ХАЛО НАПРЕДЊАК ТИ НИСИ НОРМАЛАН . ТВОЈЕ ДЈЕДОВЕ СУ СТАВЉАЛИ У ТЕ КОМОРЕ, ДОКЛЕ ВИСЕ ЗУБ ЗА ЗУБ.ПРОБУДИ СЕ ВИСЕ ИЗ ПРОСЛОСТИ ПОГЛЕДАЈ У СВОЈЕ ДИЈЕТЕ И ПОЗЕЛИ МУ ЛИЈЕПУ БУДУЦНОСТ БЕЗ РАТОВА

ОДГОВОРИТЕ
Name

вупер

05.09.2015 08:21

Амери их лиферују у Европу. Доста им је демократије. Сто их Амери и Енглези не узму они су их увели у демократију. Немци не знам ста размисљају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маxо

05.09.2015 08:26

Нијемци нису суверена земља вец раде по налогу. Ово им Јуде намјерно утрпавају. Зивим у Њемацкој ал ускоро цу све да распродам и правац јузна Америка тамо су 99% хрисцани ил бар Атеисти са Исламом у Европи це бити само ко на Блиском Истоку, сукоби и сукоби и проблеми.

Name

за Маху

05.09.2015 10:59

Махо,немас ти ста распродати осим телевзиора,и других куцних апарата,само социјале нема у Јузној Америци, морацес гузу знојити да би презивио.Није те ни срамота то писати а зивис на тудјим јаслама.Лицно те познајем и зато не писи глупости.

Name

стварност

05.09.2015 08:35

Ово сад сто се догадја ниста није слуцајно,сав овај народ сто хрли ка Европи сигурно није кренуо самоиницијативно него је ово све плански,неко им је тако рекао,наредио да крену у збјеговима ка Европи.Ово вам је као сеобе Срба само сад имас границе и тв,новине и слицно и сваки дан пратис ста се догадја.Ако мозе само да нас не дирају а они нек се измедју себе поубијају.Ето послат цемо им сад ми насе плаве сљемове да их раздвајамо.Бит це оно као сто је онај неки војник 1991. рекао репортеру на питање ста ради овдје.Ето они хоце да се одцјепе а ми им као не дамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали

05.09.2015 08:44

Запад је напровио зло у Сирији. ЦИА је створила ИСИЛ и хтјела да свргне Асада Сиријци су секуларан народ који је сколован и паметан вецина ду алевити знаци присталице Алија а не Мохамеда!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН

05.09.2015 10:28

ЗНАМО МИ ДА СУ ОНИ ИЗМАНИПУЛИСАНИ, АЛИ НЕКА ИДУ ТАМО ГДЈЕ СУ И ГЛАВНИ КРИВЦИ ЗА ОНО ШТО ИМ СЕ ДЕШАВА, ЗНАЧИ АМЕРИКА И В.БРИТАНИЈА ИЛИ ИСЛАМСКЕ ЗЕМЉЕ, ЧУДО СУ ТИ МУСЛИМАНУ МАЛО ПО МАЛО И ПОЧЕЋЕ НАМЕТАТИ СВОЈУ ПОКВАРЕНУ РЕЛИГИЈУ ПО ЕВРОПИ, А ТРАЖЕ ОД ЕВРОПЉАНА ДА СЕ ПОНАШАЈУ У СКЛАДУ СА ЊИХОВИМ ЗАКОНИМА, БИО САМ У ЕМИРАТИМА И С.АРАБИЈИ, МА НЕ СМИЈЕШ ПОМИСЛИТИ НА АЛКОХОЛ ИЛИ ДА ДРЖИШ ДЕВОЈКУ ЗА РУКУ, А ОНИ ЧИМ ДОЂУ У НЕКУ ЕУ ДРЖАВУ ПОЧНУ СВОЈА ПРАВИЛА И ЗАКОНЕ, У ПРАВУ СУ МАЂАРИ, НЕЋЕМО НИ МИ МУСЛИМАНЕ, ТО ЈЕ ТРЕНУТНО НАЈВЕЋА ПРИЈЕТЊА ЧИТАВОМ СВИЈЕТУ