Маске полако падају! Шта се дешавало у финишу прелазног рока...

...са Погбом, Зазом, Хамшиком, Маркињосом, Пастореом...Ко је кога звао у финишу прелазног рока и који трансфери се нису десили упркос конкретном интересовању.

Фудбал 06.09.2015 | 19:00
Маске полако падају! Шта се дешавало у финишу прелазног рока...

Давид де Хеа и Саидо Берахино су највећи губитници прелазног рока када су играчи у питању. Били су на ивици жељених трансфера, али се они нису реализовали. Берахино је начисто изгубио компас и запретио газди Вест Брома да никада више неће обући дрес тог клуба јер га није продао Тотенхему. Де Хеа је остао разочаран због неодласка у Манчестер Јунајтед, али ипак се не може рећи да је неко тотални губитник када је члан тако великог клуба као што је великан са Олд Трафорда.

Ипак, нису само њих двојица велика имена која су била близу потписа за нови клуба, а нису успели да реализују трансфер. Додуше, нико и није био тако упоран попут њих у намери да оде.

Сада када је пијаца затворена и када су маске пале, на површину испливавају занимљиви детаљи о ономе што се дешавало последњих дана прелазног рока. Свакаквих комбинација је било у оптицају...

Најскупљи играч лета Кевин де Брујне је повезиван са скоро свим великим клубовима који су имали финансијски капацитет да га купе. Али док је пијаца трајала, све те најаве су изгледале као гласине и трачеви. Ипак, било је много дубље и озбиљније од тога. Белгијанац је из Волфзбурга могао да оде у Бајерн или ПСЖ. То је сада и потврђено.
„Чули смо да је Бајерн заинтересован и позвао сам их телефоном. Потврдили су ми и у наредна два смо убрзали преговоре. Али онда је Бајерн напрасно одустао од те приче. Истина је и да је ПСЖ хтео Кевина. То уопште нису биле гласине и нисам користио Де Брујнеа за дизање цене. Нисам продавац тепиха па да се бавим таквим стварима“, открио је Де Брујнеов менаџер Патрик де Костер.

Данас се огласио и Манчестер Ситијев штопер Елијаким Мангала и потврдио да је у оптицају била комбинација о одласку у Валенсију као део трампе за Отамендија. Иако је клуб тврдио да не долази у обзир да Мангала оде.
„Одбио сам Валенсију јер би то био корак назад у мојој каријери“, рекао је Мангала.

Истина је и да је Мурињо жарко желео Пола Погбу, али да је и ту добио корпу као на још неколико места овог лета. Угледни фрацуски Л'Екип данас открива да је Португалац био у паничном лову на Погбу. У четвртак увече је позвао Погбу телефоном, причао је са њим и убеђивао га да дође у Челси. Био је спреман и на понуду од 100.000.000 евра, али је Француз био тај који је одбио. Мурињови притисци су трајали све до неколико сати пред затварање фудбалске пијаце. Узалуд...

И док је Челси нападао Јувентусову звезду, Јуве је ловио играче других клубова. После фијаска са Дракслером су јурили на више страна, а завршило се довођењем Ернанеса. Меутим, Ернанес је очигледно био само једна од опција. Мање атрактивна и јефтинија.
„Јувентус ми је понудио 25.000.000 евра за Хамшика. Тражио сам им Руганија и Стурара заузврат, али нису хтели“, открио је јуче Наполијев председник Аурелио де Лаурентис.

Ни то није све од Јувентуса. Покушали су да доведу и Хавијера Пастореа.
„Јуве ме је звао, био сам почаствован њиховим интересом, али сам одлучио да не мрдам из Париза“, истакао је Пасторе.

Ни Арсен Венгер није био баш таква ленштина и стипса као што је на крају испало. Имао је покушај да доведе Каванија, али није био ни близу договора. Тада се окренуо Симонеу Зази, али је Јувентус одбио да му прода италијанског нападача. Међутим, добио је обећање Јувентуса да ће преговори у јануару бити настављени ако понуди 30.000.000 евра.

Златан Ибрахимовић је признао да је Милан био очајан у намери да га доведе. Росонери нису успели ни са Вицелом. Иако је Галијани говорио да је довођењем Балотелија завршио прелазни рок, покушавао је за ситне паре да се докопа Вицела. Преговарао је са Белгијанцем без дозволе Зенита што би могао да плати на суду јер је нелегално ступио у контакт са играчем под уговором.

Поред Погбе, Мурињо је доживео неуспех и у потери за штопером. Након што је одустао од маратонске трке за Стоунсом из Евертона, Португалац је последњег дана прелазног рока прво понудио 36.000.000, па 48.000.000 евра за Маркињоса али је у Паризу глатко одбијен.

Иако препуна трачева и гласина, фудбалска пијаца је ипак показала да су се неке велике ствари ваљале иза брда и да је мало недостајало да имамо много узбудљивији финиш прелазног рока него што је то стварно било.

Поента целе риче би могла да буде: Не чачкајте Пари Сен Жермен, ударићете главом у зид.

Коментари / 0

Оставите коментар