Терзићева порука Човићу и "пучистима"!

"Где су сви били прошлог децембра", пита Звездан Терзић и подсећа: "Резултат Човићевог рада је одузета лиценца и дуг од 52 милиона евра. Он признаје да никад није гледао Савићевића, Пискија, Бајерн, Милан..."

Фудбал 05.09.2015 | 23:30
Терзићева порука Човићу и "пучистима"!

"Видим да се спрема велика борба за власт у Црвеној звезди, интересовање за функције је велико, јављају се разни кандидати и масовно учлањују нови чланови", каже генерални директор ФК Црвена звезда у оставци, Звездан Терзић.

Он је у опширном интервјуу за "Политику" да је управо недостатак континуитета у руковођењу један од највећих проблема посрнулог клуба, који је "у последњих десет година променио десет руководстава и 20 тренера", каже.

"Још сам на својој функцији и остаћу овде док не буде изабрано ново руководство", каже Терзић, којем су у претходних неколико недеља навијачи "посветили" неколико увредљивих графита на и око Стадиона "Рајко Митић".

"Тим се не прави преко ноћи, то је процес, зато сам тражио и време и стрпљење", рекао је.

Да ли имате амбиције да се нађете у неком новом руководству?

"Поднео сам оставку и немам амбицију да будем део неког новог руководства. Имам обавезу да у свом техничким мандату као овлашћено лице пред законом одрадим професионално свој део посла. Желим да искористим овај период да завршим започете пројекте и на спортском и на пословном плану, а то значи да Црвену звезду оставим на првом месту са најмлађим и најперспективнијим тимом у лиги и са дугом мањим него што сам затекао".

Откуд то да су вам навијачи у децембру дали подршку на Скупштини, а у јулу тражили вашу оставку? Терзић је подсетио на петогодишњи план представљен на децембарској Скупштини и на то да је актуелна управа на јулској Скупштини похваљена од стране навијача за учињено, али...

"Само три недеље после тога се десило много нелогичних ствари за које немам објашњења. Нисам присталица завере, али су многе ствари за сада нејасне", остао је недоречен Терзић.

О дугу...

"На ово питање ћу вам најбоље одговорити ако вам кажем да је прошлог децембра на изборима за председника изашао само један кандидат и да је изашло само 150 гласача. То говори колико је тада било интересовање за функције у Црвеној звезди. Данас видимо да је интересовање за функције велико, да се јављају разни кандидати, да се масовно учлањују нови чланови", каже Терзић и додаје:

"Видим да се спрема велика борба за власт у Црвеној звезди. То ми даје за право да кажем да је ситуација у клубу много боља него што је била прошлог децембра, значи да смо поставили темеље и вратили веру да Црвена звезда има светлу будућност. У супротном, за шупаљ чамац се нико не би хватао".

О изјави Небојше Човића, који је Терзића назвао параноиком...

"Суздржаћу се од било каквих квалификација Човићеве личности. Али, не могу да не изнесем чињенице. Прво, у моментима одузимања лиценце ја нисам био у Црвеној звезди. У то време Драган Џајић је био председник, али се бавио искључиво спортским питањима. Освојена је шампионска титула, а Џајић је морао да иде из клуба", подсећа Терзић.

"Човић је био у то време био потпредседник задужен за пословни и финансијски део клуба. Резултат његовог рада је био одузимање УЕФА лиценце за међународна такмичења и дуг од 52 милиона евра. Друго, поражавајуће за све звездаше је да за председника фудбалског клуба најављује кандидатуру човек који за себе каже да је први пут погледао фудбалску утакмицу пре две године. Он сам каже да никада није гледао Савићевића, Пиксија, Панчева, Станковића, Видића...", каже Терзић и закључује:

"Није гледао на нашем стадиону ни Реал, Милан, Бајерн... Толико о стручности и о звездашким емоцијама".

На кога је бивши потпредседник Славиша Кокеза мислио када је рекао да у Звезди постоје чланови Управног одбора који су ту само да би зарађивали на Звездиној грбачи?

"Тачно се зна на ког члана УО је Славиша Кокеза мислио, ко је хтео да искористи незадовољство навијача и ко је имао амбицију да преузме Црвену звезду. Све је било припремљено да се тог дана на УО, после утакмице са Радничким, изврши пуч и преузме клуб. Међутим, пучисти нису очекивали тако чврст и јасан став дела руководства да хајдучија не може да прође", препричава Терзић недавне догађаје у Љутице Богдана, али не именује "пучисте" и креаторе неуспеле "хајдучије".

Али, наглашава ко нису "пучисти".

"Ту пре свега желим да одам признање председнику Мијаиловићу, професору Церовићу, професору Шкундрићу, Слоби Бабићу... Жао ми је што је из клуба на такав начин отишао велики број часних и квалитетних људи. Није проблем да се оде из клуба, али нека се то учини на коректан и достојанствен начин, у складу са Статутом и интересима Црвене звезде".

У остатку интервјуа, који можете прочитати у штампаном издању "Политике" за петак, Терзић је истакао да ће се радо одазвати позиву полиције у склопу истраге о утакмици ОФК Београд – Црвена звезда 2:6, додаје да му је жао што неће завршити посао који је започео у Љутице Богдана, јер је имао јасну визију Црвене звезде као редовног учесника Лиге шампиона, што је поткрепио речима:

"Сигуран сам у себе и своје способности да од Црвене звезде могу поново да направим европског великана, треблао је само времена и стрпљења", поручио је одлазећи руководилац и бивши председник Фудбалског савеза Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар