ЕП - најава: Хоће ли '‘Орлови'’ више да изађу из минуса?!

Фудбалска репрезентација Србије од 20.45 на стадиону “Карађорђе” дочекују Јерменију у оквиру шестог кола квалификација за Европско првенство 2016.

Фудбал 04.09.2015 | 16:30
ЕП - најава: Хоће ли '‘Орлови'’ више да изађу из минуса?!

‘Орлови’ су већ изгубили све шансе да изборе пласман у Француску, а пред утакмицу са Јерменима су у минусу, пошто на табели држе последње место са минус сва бода.

Репрезентација Србије је остала без бодова после одлуке Суда за арбитражу у спорту да усвоји жалбу Албаније због прекинутог меча два тима у Београду, а уједно је кажњена и играњем две утакмице пред празним трибинама. Управо у таквим условима биће игран дуел са Јерменијом, као што је био већ случај са Данском у новембру.

“Иза нас су практично квалификационе утакмице, али наредни мечеви неће бити без значаја за нашу екипу. Осим повратка самопоуздања желимо већ сада да почнемо са формирањем тима, који ће наступати у наредном циклусу такмичења за првенство света у Русији 2018. године”, рекао је селектор Радован Ћурчић.

Ћурчић је истакао да је резултат увек примаран, али ће наредне утакмице имати и другачије значење.

“У наредним утакмицама шансу ће добити млади играчи који су афирмацију стекли у омладинској и младој репрезентацији. Поверење ћемо указаати фудбалерима који могу да направе разлику на терену у нашу корист”, сматра селектор Србије.

Ћурчић је нагласио да Јерменија није атрактиван противник, али да посао ‘Орлова’ неће бити лак, јер су гости напредовали у протеклој години.

“Јерменија није иста репрезентација као што је била прошле године када смо на њеном терену играли 1:1. То је озбиљна екипа, са јасно профилисаним улогама и добрим појединцима. Ми желимо да победом повратимо самопоуздање, које нас није красило у неким тренуцима квалификација”, изнео је Ћурчић своје запажање.

Српски селектор је рекао да он жели да створи победнике, а не губитнике на терену. Много је разлога зашто наши репрезентативци нису играли увек на очекиваном нивоу, а између осталог навео је и следеће:

“Србија, нажалост, нема стаднардну одбрану у центролном делу. То се видело на неким утакмицама и на томе морамо пуно да радимо. Ми се пуно бавимо анализом своје, али и противничке стране. Надам се да ће наш рад бити ускоро награђен победом”.

У другој утакмици групе И, у исто време играју Данска и Албанија, док је Португал слободан и састаје се са Француском у пријатељској утакмици.

Португал тренутно држи прво место на табели са 12 бодова, а следе га Данска и Албанија са по десет, с тим што Албанци имају утакмицу мање. Јерменија има један бод, а Србија је на зачељу са минус два бода.

Коментари / 0

Оставите коментар