УСО: Троицки се мучио и прошао, Вавринка опет тешко!

Српски тенисер Виктор Троицки ’пласирао се у треће коло УС опена победом над Раџивом Рамом резултатом 7:6(10), 6:4, 3:6, 6:3. Освајач Ролан Гароса Стан Вавринка пласирао се у треће коло УС опена победом над Хјеоном Чунгом у три тај-брејка.

Тенис 03.09.2015 | 22:15
УСО: Троицки се мучио и прошао, Вавринка опет тешко!

Виктор је лако могао да заврши посао и раније, али је имао велики пад у трећем сету када је од изгубио пет везаних гемова после вођства од 3:1.

И у четвртом сету српски тенисер испустио је брејк предности, али је ипак на крају новим брејком у осмом гему решио меч.

У трећем колу српског тенисера чека победник дуела Аљаж Бедене – Доналд

Ток меча:

Већ у првом гему Виктор је испустио свој сервис, али је одмах успео да узврати на исти начин. После уводне размене брејкова тенисери су били сигурни на сервису, па у наредним гемовима, па је о првом сету одлучивао тај-брејк.

И у 13. гему било је изједначено. Виктор је искористио тек четврту сет лопту, претходно је спасао две сет шансе ривала и добио је тај-брејк са 12:10.

Други сет одлично је почео по Троицкиог који је у трећем гему одузео сервис ривалу и повео са 2:1. Један брејк био је сасвим довољан српском тенисеру у другом сету. Американац је запретио у осмом гему када је стигао до брејк шансе, али Троицки је ипак дошао до 2-0 (6:4).

У трећем сету Троицки је у два наврата имао предност брејка, повео је са 3:1, али је уследио велики пад. Американац је добио пет везаних гемова и продужио је меч – 6:3.

У четвртом сету поново је почело добро по српског тенисера. Брејк у четвртом гему који је чувао до седмог када је поново дозволио Американцу да се врати. Ипак, брзо се консолидовао, добио је последња два гема и решио меч у своју корист.

Вавринка је имао доста проблема са 19-годишњим Корејцем, али је ипак успео да слави у три сета.

У тај-брејку трећег сета млади Чунг имао је чак и сет лопту, али је много искуснији Вавринка успео да се извуче из незгодне ситуације и обезбеди пролаз у наредну рунду.

У трећем колу га чека бољи из дуела Бемелманс – Сок.

УС опен, четврти дан:

Белући – Нишиока 6:0, 6:3, 6:4
Вавринка – Чунг 7:6, 7:6, 7:6

Коментари / 0

Оставите коментар