Махмутовић из Монпељеа: Опуштено чекамо Пољаке!

Кошаркашка репрезентација БиХ у сриједу увече допутовала је у Монпеље, гдје ће играти утакмице Групе А Еуробаскета 2015.

Кошарка 03.09.2015 | 21:15
Махмутовић из Монпељеа: Опуштено чекамо Пољаке!

Кошаркашка репрезентација БиХ у сриједу увече допутовала је у Монпеље, гдје ће играти утакмице Групе А Еуробаскета 2015. Према ријечима Харуна Махмутовића, генералног секретара КС БиХ изабраници Душка Ивановића у опуштеној атмосфери дочекују сусрет првог кола са Пољском, који је на програму 5. септембра у 15 сати.

Бх. кошаркашка експедиција смјештена је у хотелу "Цроwн плаза" у којем су и све остале репрезентације из Групе А, изузев домаћина Француске.

"Морам признати да смо веома лијепо дочекани у Монпељеу. Одмах по доласку сво особље хотела се окупило и поздравило нас на нашем језику са: Добро вече. Било је то веома симпатично и нама је искрено пријала та пажња коју су показали", казао је Махмутовић и додао:

"И људи у граду су веома срдачни према нама. Поздрављају се с нама, добацују нам, тако да је и око нас једна веома опуштена и пријатна атмосфера. Данас ће селектор Ивановић обавити један тренинг, а за сутра је планирао два, ујутру и увече. На располагању су нам двије дворане, јер би било превише да свих шест селекција тренира у дворани у којој ће се играти утакмице, али имаћемо прилику да се упознамо са њом прије дуела са Пољацима."

О очекивањима пред први сусрет Махмутовић каже да нису претјерана, али да се некако осјети оптимизам међу бх. кошаркашима.

"Некако смо сви увјерени да ћемо одиграти добру утакмицу. Вјерујте нико од нас, па чак и играчи, не зна шта селектор Ивановић спрема за Пољску. Они су сјајно играли у припремном периоду, можда помало и изненађујуће добро. Добили су Турску, били у егалу са Шпанијом, али то не мора ништа значити. Наш селектор их је сигурно добро анализирао и припремио тактику за њих. Оно што је тренутно најважније јесте да су сви играчи задовољни, добро расположени и да са доста оптимизма чекају суботу и отварање Европског првенства. Сјајно су се припремили, дали су све од себе на припремама, и сада могу уживати у утакмицама", рекао је Махмутовић.

Након утакмице са Пољском у суботу 5. септембра, БиХ ће се дан касније састати са Француском. У Групи А су још Израел, Финска и Русија.

У осмину финала Еуробаскета 2015 пласираће се четири првопласиране репрезентације из групе.

Коментари / 0

Оставите коментар