Немања Матић о ОНОЈ Митровићевој мајици!

Фудбалер Челсија Немања Матић јавно критиковао колегу из репрезентације Александра Митровића због мајице коју је дошао на окупљање у Стару Пазову. Али, додаје: "То не бих ставио на насловну страну новина".

Фудбал 04.09.2015 | 16:00
Немања Матић о ОНОЈ Митровићевој мајици!

Немања Матић би да је уредник у данашњој штампи или порталима вероватно врло брзо научио шта значе "посете", "кликови", "рекламе"...

Током разговора са новинарима у Старој Пазови, Матић је имао примедбу на то како се о српској репрезентацији извештава у већини медија. Поготово га је изнервирало то што се више пише о облачењу српских фудбалера, аутомобилима које возе... него о играма.

Слабо је интересовање медија за српски А тим, а Матић на то каже да је "боље да дође осам правих новинара да прати репрезентацију, него да дође њих 20 који ће да пишу глупости о томе шта играчи возе или облаче".

"На мене то што се пише не утиче. Ако новинари имају неку замерку на моје понашање или на оно што пружам на терену, увек сам спреман да о томе отворено разговарам, саслушам и потрудим се да будем бољи. Ипак, очигледно је да текстови о аутомобилима, облачењу и да не набрајам даље негативно утичу на млађе играче. Они имају само 20 година, још нису ну почели да играју фудбал, а већ су на насловним странама. Не љутим се на новинаре, али не могу да схватим да се спортска штампа бави облачењем играча. Сматрам да то не би требало стављати у први план", каже Матић.

Упитан шта би он ставио на насловну страну кад Србима има минус два бода у квалификацијама, а фудбалери дођу обучени... тако како дођу, одговорио је:

"Сигурно ми на насловној страни не би била мајица коју је Александар Митровић носио првог дана окупљања. Одмах да кажем - са том мајицом се не слажем. Није у реду да тако дође, али не бих то форсирао. Анализирао бих Митровићеву игру из претходног периода, да видимо шта ту може да се поправи. Наравно, и моји, да не испадне да имам нешто против Митра, он је наш другар. Само кажем да би требало да покушамо да помогнемо младим играчима да напредују", каже "уредник" Матић.

И Ненаду Томовићу смета "ријалити извештавање" медија о српској репрезентацији.

"Живим у Италији, па не пратим наше тв канале, али кад сам дошао видео сам да се емитују само ријалити програми! Тренутно је стање у нашој земљи такво да народ више занима ријалити програм него ко како игра. Не слажем се да извештаји из Старе Пазове треба да иду у том смеру ко шта вози или ко се како облачи, јер било је и лепших прича. Ево, Душан Тадић је дао два гола за викенд, али као што рекох...", рекао је дефанзивац Фиорентине.

Писали бисмо, уредниче Немања, о успесима српске репрезентације, о играма, дриблинзима, потезима... него... овај, како бисмо ти рекли... знаш и сам, оно "минус два"!

А и тешко је отети се утиску да је Митровић бирао баш ОНУ мајицу за окупљање А тима Србије. Дакле, више је размишљао о томе него о противницима у квалифкацијама...

Коментари / 0

Оставите коментар