Видео: Манце - прошло је 30 година, а сјећање не блиједи...

Данас се навршава 30 година од трагичне саобраћајне несреће нападача Партизана!

Фудбал 03.09.2015 | 19:00
Видео: Манце - прошло је 30 година, а сјећање не блиједи...

На данашњи дан, пре тачно 30 година, талентовани нападач Партизана Драган Манце завршио је свој живот у 23. години. Сећање на њега не бледи ни данас, напротив, сваке године легенда се шири и на млађе генерације навијача, које се нису ни родиле када је овај момак страдао у саобраћајној несрећи журивши на тренинг.

Драган Манце је рођен 26. септембра 1962. године у Београду. Фудбал је почео да игра у Галеници (садашњи ФК Земун) од петлића. Својом огромном вољом, залагањем и посебно осећајем за гол, брзо је прелазио из селекције у селекцију, тако да је већ са непуних 17 година постао првотимац тадашњег земунског друголигаша. Ношен снагом свог талента и љубављу према црно-белој боји, 15. септембра 1980. прелази у Партизан.

За Партизан је одиграо 279 утакмица и постигао 174 гола. Играо је четири пута за А, седам пута за младу и два пута за Олимпијску репрезентацију Југославије.
"Да, наравно да бих гласао за то да стадион Партизана понесе име Драгана Манцеа, ако би била организована нека петиција или нешто слично. Сви који воле црно-беле боје волели су и воле Манцеа. Када је он играо, ја сам сакупљао лопте иза гола код јужне трибине. Обожавао сам га, био је љубимац свих. Био је специфичан играч, несумњиво црно-бела легенда. Прошло је, ето, 30 година од његове срмти, а Драган и данас живи. Увек је био спектакл када би дао гол, па га прослављао онако на коленима, са рукама у ваздуху...", рекао је садашњи тренер Партизана Зоран Милинковић.

Живео је у Земуну са оцем Фердинандом (покојни), мајком Душанком и млађим братом Гораном (и данас ради у Партизану). Био је неожењен. Септембар је био месец када се Драган родио, прешао у Партизан и нажалост, месец када је окончао свој млади живот. Последњи гол у дресу Партизана је постигао у првенственом мечу Партизан – Будућност 2:1 одиграном на стадиону ЈНА, 1. септембра, само три дана пре своје смрти. Гол је постигао из пенала у осмом минуту игре.

У Спортском центру „13. мај“ у Земуну данас ће пријатељску утакмицу одиграти истоимени клуб са црно-белима, а меч је на програму од 16.30.

"Драган Манце није заборављен! И ове године организујемо утакмицу њему у част. Раније смо имали турнир, а овај пут клуб 13. мај играће против најбољих играча Партизана без репрезентативаца. Овде смо Драган и ја почели, ту смо живели - на „13. мају“".

Данас је одржан тридесетогодишњи помен, а црно-бела породица у Хумској 1 и даље тугује за легендом, која живи...

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

милан

04.09.2015 15:44

Фк 13. Мај Земун - Фк Партизан 0:1 (0:1) - утакмица у част Драгана Манцеа хттпс://yоуту.бе/РВ5нТ3КсАХИ

ОДГОВОРИТЕ