Новак: Свјестан сам да сам превише губио!

Новак Ђоковић каже да је свестан чињенице да је 'превише' пута губио у финалима УС Опена, али да му је циљ и даље јединствен – титула.

Тенис 05.09.2015 | 21:30
Новак: Свјестан сам да сам превише губио!

"Због овог или оног разлога, нисам успео толики број пута да учиним тај завршни корак. Превише пута. Једном сам славио, а мислим да сам играо још три финала", рекао је Новак.

Ђоковић је четири пута до сада на теренима Флешинг Медоуза губио у финалима – 2007, 2010, 2012, 2013, а трофеј је подигао 2011. године.

"Али, ако погледате резултате у последњих неколико година, ово ми је један од турнира на којем сам најконзистентнији. Од првог финала 2007, сваке наредне сезоне сам дошао барем до полуфинала. То је нешто што ми је свакако у малом мозгу. Сваки пут када дође овде, знам да ми услови одговарају, знам да се осећам добро на терену и да играм веома добар тенис. Дајем све од себе да се сваки пут нађем у прилици да се борим за трофеј", истиче Ђоковић.

Новак је недавно дао интервју за 'УСА Тодаy' у ком је, између осталог, рекао да му се доста тога у животу променило у претходних пет-шест година, а 'седму силу' је занимало на шта је тачно мислио.

"Мислио сам на све када сам то рекао. Такође, сматрам да ако није тако, онда је чудно, с обзиром кроз шта сам све прошао. Мислим и да је тај процес очигледан. Временом долази до еволуције – или напредујеш или назадујеш. Трудим се, као и сви уосталом, да се побољшам. Да постанем бољи играч, боља особа... Свака нова година представља нови сет изазова и препрека, а на вама је да се прилагодите различитим околностима", казао је Новак, "Највећа пробема у мом животу је, она најлепша, позитивна – коју сам осетио када сам постао отац, и претходно када сам се оженио. Када говоримо искључиво о породици, дакако је другачије. Али, исто тако, осећам да се сваке године одређене ствари у мом животу мењају. Наравно, трудим се да будем што ближи људима који су ми важни и блиски срцу, који су ме подржавали цео мој живот. Али, брзо приметите да еволвирате. Све око вас се 'помера', а ви се само трудите да радите исто".

После нове лагане победе у другом колу, најбољег спортисту света очекује дуел са Анреасом Сепијем у походу на јубиларну 10. Грен Слем титулу.

Коментари / 0

Оставите коментар