Фиш о болести: Све можете да побједите...

После петнаест година Марди Фиш је одлучио да заврши професионалну каријеру, пошто је одиграо свој последњи меч на УС Опену.

Тенис 06.09.2015 | 16:40
Фиш о болести: Све можете да побједите...

"Не знам шта бих издвојио. Носим са собом много сјајних успомена, великих победа... Стекао сам велики број великих пријатеља, са готово свим људима које сам сретао. То је оно што ће ми највише недостајати, као и ви (новинари). Али, што се каријере тиче, то остављам неком другом да оцени", каже Фиш.

Велики навијач Минесота Вајкингса и Евертона своју каријеру је окончао поразом од Фелисијана Лопеса у другом колу, пред домаћим навијачима, после велике борбе у пет сетова (2:6, 6:3, 1:6, 7:5, 6:3).

Током деценију и по дуге каријере освојио је укупно осам титула, у финалу Олимпијских игара 2004. године у Атини поражен је од Чилеанца Николаса Масуа, али је кључну 'битку' – ону најважнију – добио пре три године, када је због великих проблема са срцем морао на операцију.

"Наравно, ту је и прича око мог здравља... Трудим се да пренесем поруку, поделим своју причу и помогнем коме год могу. Као што сам рекао, ако то помаже другим људима, то је сјајно. Људи морају да буду свесни да могу да победе болест и да је оставе иза себе. Опет, она ће опет бити део вашег живота, али можете је 'напасти' и из тога изаћи јачи. Мислим да сам то показао на овом турниру", истакао је Фиш.

"Немам дилему око тога да ли сам донео праву одлуку, знам да јесам, знам да је сада право време за крај. Ипак, најважније ми је било да се вратим и да ми последњи турнир буде мој омиљени – УС Опен. Вероватно бих донео исту одлуку, да баш овде завршим каријеру, и да нисам имао проблеме са здрављем".

Марди за крај није желео да открије своје планове за будућност, уз загонетан осмех.

"Сада могу миран да ставим главу на јастук када легнем, јер знам колико сам и шта радио у последњој фази моје каријере. С друге стране, колико год волео голф мислим да ће тенис увек бити део мог живота. Покушаћу на све начине да помогнем и Савезу, пошто сматрам да имам шта да пружим клинцима који долазе, јер турнире играм од своје шест године. Значи, пуних 27 година. Што се планова тиче, најпре ћу у ледену купку, а после ћемо већ видети (осмех)", закључио је харизматични Фиш, кога је публика испратила стојећим овацијама.

Коментари / 0

Оставите коментар