Ђоковић: Пиљевина? Ништа чудно!

Новак Ђоковић био је задовољан начином на који је играо против Андреаса Хајдер-Маурера, као и да не види ништа чудно у томе што је користио пиљевину.

Тенис 03.09.2015 | 20:45
Ђоковић: Пиљевина? Ништа чудно!

Најбољи тенисер света је, по изузетно влажном и спарном времену,савладао Аустријанца у три сета, препустивши му само седам гемова – 6:4, 6:2, 6:1.

"Обично је пиљевина увек ту, али није тако било овога пута, па су морали да ми је донесу споља – то је све. Нисам први играч који је користи, многи се њоме служе", каже Новак и додаје:

"Њена употреба је потпуно нормална када су услови као данас, веома влажни, са пуно зноја. То уме да доведе до клизања рекета, који може да вам испадне из руке. Пиљевина свакако помаже", истиче Ђоковић.

Новинаре је занимала Ђоковићева реакција после једног лошег волеја, на свој сервис при резултату 40:15, Новак је успео да добије гем – али је на крају истог незадовољно вртео главом, као и колико на њега утиче Борис Бекер, који је споменути ударац довео до савршенства.

"Мислим да сам погодио више волеја него што сам промашио. Када промашите волеј, далеко је боље да то учините на 40:15, него на брејк лопту. Али, не обазирем се превише, трудим се да што чешће излазим на мрежу, да будем агресиван. Знате, свестан сам да је моја игра заснована на основној линији, али је Борис – који је као што знате вишеструки освајач Грен Слемова – добио велики број мечева на сервс/волеј игру, уз бацања и сјајну игру на мечу, који су му постали заштитни знак", јасан је Новак.

"Охрабрујеме и да ја што чешће покушавам исто, да кренем напред, да покуша да користим прилике које ми се указују на терену. Очигледно, то није моје 'природно станиште', као што је случај када је он у питању, али се трудим. Желим да развијем своју игру и да сваке недеље играм све боље и боље".

Наредни Новаков ривал биће Италијан Андреас Сепи, који је у другој рунди савладао Руса Теимураза Габашвилија, после преокрета у четири сета.

"Сепи је неко ко је дуги низ година на Туру. Поседује веома добру игру са основне линије, а ако му омућите да се 'размаше', може да одигра одлично. У то сам сигуран, способан је да погађа. Поседује огромно искуство, дуго је међу 15-20 најбољих играча света. Играо је већ на Артур Ешу, па се неће наћи затеченим. Наравно, покушаћу са одређеном тактиком против њега, како би контролисао игру и поставио ритам који мени одговара", поручио је најбољи спортиста света.

За крај, момак са Бањице говорио је и о плесу са својим навијачем на крају сусрета.

"Драго ми је што је сишао на терен, иако то није било планирано. Срећан сам због њега, прави је забављач. Познајемо се сигурно пет година, сваке године је на мојим мечевима – игра, забавља се, скида мајцу... Мени то никада не досади, волим да га гледам како наступа и игра. Покренуо је публику, што је увек веома посебно, како за игреч тако и за навијаче", закључио је Ђоковић причу са новинарима.

Коментари / 0

Оставите коментар