Бака живи испод дрвета у центру Београда

Пензионерка је у својој 82. години доживела да своје старе дане проводи на месту какво не бисмо пожелели ни најгорем непријатељу.

Србија 03.09.2015 | 14:10
Бака живи испод дрвета у центру Београда

Даница Гутеша (72) из Београда избачена је са свим стварима из изнајмљеног стана у којем је живела у улици Антифашистичке борбе на Новом Београду, и већ три недеље живи испод једног дрвета.

У стану из ког је избачена живела је две године и шест месеци, када је газдарица пре три дана избацила на улицу са све стварима, ни криву ни дужну, како Даница каже.

Не знам зашто је то урадила, кирију и трошкове сам плаћала на време и није постојао ни један разлог да учини тако нешто, а нарочито не на овакав начин. Кирију и трошкове плаћала сам уредно. Избацила ми је ствари испред зграде наочиглед комшија које су се узнемириле јер нису знале о чему се ради.

Даница каже да је газдарица једног дана дошла и закључала је.

Дошла је и закључала ме заједно са њом у стану, није чак дозволила ни храну сестрић да ми донесе, иако сам у скорије време оперисана чак два пута.

Даница каже да нема никог од породице и родбине осим сестрића који не живи овде, али је дошао да је изведе из болнице после операција.

Дошао је да ми помогне приликом изласка из болнице, а ево сада ми тражи и нов стан како не бих била на улици више. Он живи на Тајланду где је ожењен и има дете.

За крај разговора Даница нам је открила нешто невероватно: она је унука бившег председника владе Краљевине Србије, Милована Миловановића.

Да, унука човека који је владао Србијом од 1911. до 1912. године, а поред тога био је и угледни судија, државни саветник и министар правде.

Питали смо је да ли јој прилазе људи, да помогну, да попричају са њом.

Прилазе, али знате како, неки дођу и донесу ми и храну и попричају лепо са мном, а има и оних који са на неки начин подсмевају. Преживела сам много тога у животу, па ћу пребродити и ово – рекла нам је Гутеша којој је поглед у том тренутку одлутао.

И знате шта? После завршеног разговора, окренули смо се и кренули даље својим послом, она нас је зауставила.

Узмите мало, слободно, ајде, лепо је.

У свој муци и беспарици понудила нас је белим грожђем. Остало јој је било још мало, а она је ипак одлучила да га подели са нама, људима које први пут у животу види. Ако јој је срце толико велико и после разних недаћа које су је задесиле у животу, сигурни смо да ће се пронаћи неко решење и за њено стамбено питање.

Надамо се да је, у тренутку када овај текст излази, Даница пронашла свој кров над главом и да се не смрзава на клупи сама, на клупи поред које стоји чивилук о кога су окачене штаке и црни капут, жене покривене огртачем, унуке некадашњег председника владе Краљевине Србије…

Извор: Телеграф

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дон

03.09.2015 12:13

Е баба,баба, гдје си била прије...у тим годинама требала би имати нешто своје. Видим сунчанице имаш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

03.09.2015 12:18

Ова јадна зена осликава у каквом друству зивимо,сто је најболније хуманост се потпуно изгубила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОМСИЈА

03.09.2015 19:36

Е БАБА БАБА СТЕТА СТО СЕ НЕ ЗНА ПРАВА ИСТИНА ,СТО НЕ РЕКОСТЕ КО ЈЕ МАРКО ЗЗРАВКОВИЦ ,ТВОЈ СЕСТРИЦ НАРКОМАН КОЈИ ЗЛОУПОТРЕБЉАВА ТЕБЕ ЗА СВОЈЕ НАРКОМАНСКЕ ПОСЛОВЕ СА КОЈИМ СЕ БАВИ ,НЕГО РЕЦИ НАМ БАБА КОЛИКО ЈЕ ГРАМ БЕЛОГ КОД ТЕБЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А ста казе дрзава Србија

05.09.2015 08:14

Постоји ли у дрзави Србији несто као уговори о становању? Ниста се десава од сад па до одмах, за све постоје законски рокови који се обострано (у правним дрзавама) морају испостовати.Оваква сцена се могла видети само у филмовима из доба комуњара и њиховог "благостања",далеко им лепа куца.

ОДГОВОРИТЕ