Ево зашто се враћају деведесете

Ако вам није јасно зашто се враћа баш мода '90, а не '80. или неких других година, ево објашњења.

Занимљивости 03.09.2015 | 13:40
Ево зашто се враћају деведесете

Сигурно никада не бисте рекли да математика има везе са тим што се одећа из '90. враћа у моду, али постији једноставан алгоритам који објашњава носталгичан повратак баш ове моде!

Све што треба да урадите јесте да од текуће године, 2015, одузмете 25, што је број актуелних модних дизајнера. Резултат? 1990!

Статистика каже да се дизајнери у неком периоду своје каријере сећају детињства и то користе као инспрацију за моделе, а Стела Мекартни, Алесандро Мишел, Рикардо Тиши, Раф Симонс су познати дизајнери у својим четрдесетим годинама, које се, дакле, одлично сећају '90.

Зато је потпуно логично да сада покушавају да их "прогурају" на модне писте.

Модели Алесандра Мишела дизајнирани у помало штреберском, али винтиџ фазону, хит су међу младима, а сатенске хаљине са машном испод појаса дизајнерке Фиби Фило као да покушавају да нам кажу - '90. су се вратиле.

Чак и млађи дизајнери "фурају" стил '90. Марта Маркес и Пауло Алмеида на модним ревијама инсистирају на зализаним фризурама и топовима у металик нијансама, а Кристијан Лакроа своје моделе украсио је цветним дезеном.

Модни стручњаци инсистирају на томе да је ова проста математичка формула објашњење за повратак моде '90, али кажу да ту улогу игра и инстинкт - модели популарни пре 25 година били су лежернији и много удобнији од оних који су настали касније, па смо ваљда негде дубоко у себи пожелели да опет носимо удобне "крпице."

Извор: Мондо

Коментари / 0

Оставите коментар