Одлучни Ђоковић лагано до трећег кола

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић одиграо је још један одличан меч на УС опену и за нешто више од сат и по времена се пласирао у треће коло.

Србија 03.09.2015 | 07:35
Одлучни Ђоковић лагано до трећег кола

Ђоковић је у другој рунди разбио Андреаса Хајдер-Маурера резултатом 6:4, 6:1, 6:2.

Ово је била друга победа над Аустријанцем у исто толико мечева, а претходну је освојио у Монте Карлу ове године, када је славио са 6:4, 6:0.

Ђоковић је на моменте био незадовољан одређеним аспектима игре, али је она, баш као и у мечу првог кола са Соузом, била одлична. Највећи напредак у односу на Мастерсе у Монтреалу јесте сам Новаков став на терену – вратио је препознатљиву оштрину, више не гура лоптицу и константно иде по поене.

Сервис га служи много гоље него претходних недеља, а оно што храбри јесте начин на који напада форхендом. Миксује равне ударце и високе топспинове, што му је у прва два меча донело много успеха. Такође, вратила се и препознатљива бекхенд паралела – највећи доказ да је самопоуздање поново на високом нивоу.

Меч са Андреасом преломио је крајем првог и почетком другог сета, а онда је могао и да експериментише честим лобовима и изласцима на мрежу.

На крају је дуел завршио са 27 винера и 19 неизнуђених грешака, док је тај однос код противника био 7:33.

У следећем колу Новак ће имати први озбиљнији тест у виду Андреаса Сепија, који је у четири сета елиминисао Тејмураза Габашвилија.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар