То вам је опасност савремене технологије!

Гроскројцов трансфер каснио 48 секунди!!! Али ФИФА је на крају реаговала и дала коначно одобрење...

Фудбал 04.09.2015 | 13:00
То вам је опасност савремене технологије!

Колико је опасно играти се с временом и чекати последње секунде прелазног рока како би се озваничио трансфер видели смо на примеру Давида де Хее, око чијег неоствареног преласка у Реал Мадрид се и даље прича и пише. Нешто слично догодило се и у случају Кевина Гроскројца и његовом трансферу из Дортмунда у Галатасарај. Али овог пута прича је добила срећан крај.

Два клуба су договорила све услове трансфера готово пола сата пре затварања трансфер пијаце, а папири су били достављени пет минута пре краја. Међутим, због проблема са системом у програму за регистрацију играча, Гроскројцов трансфер је „прошао“ 48 секунди пошто је званично прелазни рок био завршен.

У првом моменту било је јасно да трансфер десног бека није озваничен, али после брзе интервенције техничког тима ФИФА, који је детаљно прегледао цео случај, проблем је уклоњен и штета исправљена. Гроскројц је постао играч Галатасараја за суму од 1.500.000 евра, уз додатних 250.000 евра као бонус ако се истанбулски Лавови пласирају у Лигу шампиона.

Искусни немачки репрезентативац добио је трогодишњи уговор, по којем ће у првој сезони зарађивати 1.850.000 евра, а у остале две по 1.500.000 евра. Такође, Гроскројц је добио и бонус од 20.000 евра по одиграној утакмици.

Галатасарај је овог лета довео Лукаса Подолског из Арсенала за 2.500.000 евра, левог бека Лионела Карола из Трое за 1.500.000 евра, голмана Ченка Гунена из Бешикташа за 600.000 евра, али и штопера Џејсона Денајера из Манчестер Ситија, Хозеа Родригеза из Кастиље и Џема Каракана из Рединга – све на позајмицу.

Коментари / 0

Оставите коментар