Баждаревић: Белгија је боља, али…

"Сви наши играчи су здрави, сви су спремни. Одрадили смо оно што смо требали и спремно очекујемо јако тешку утакмицу", рекао је Мехмед Баждаревић уочи посљедњег тренинга пред утакмицу са Белгијом.

Фудбал 03.09.2015 | 15:00
Баждаревић: Белгија је боља, али…

"Сви наши играчи су здрави, сви су спремни. Одрадили смо оно што смо требали и спремно очекујемо јако тешку утакмицу", рекао је Мехмед Баждаревић, селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине на вечерашњој официјелној УЕФА прес конференцији уочи посљедњег тренинга пред утакмицу са Белгијом.

"Сви знамо квалитете Белгије. Они су бољи. Њихови играчи су у најбољим европским клубовима. Међутим, имамо довољно аргумената да им се супроставимо на квалитетан начин, иако је било проблема око форме наших појединих играча. Ипак, жеља, хтијење и колективна игра могу надокнадити оно што код неких наших играча недостаје у овом моменту", казао је Баждаревић.

Истиче да је са екипом детаљно анализирао игру Белгијанаца.

"Наша стратегија постоји. Била би велика грешка изаћи на терен и калкулисати и играти на бод. Морамо бити храбри. Морамо се бранити када треба, али имамо квалитета да играмо и нападнемо када нам се укаже прилика. Морамо бити чврсти, агресивни и компактни на терену. Кажем, када добијемо прилику направићемо им проблеме. Имамо аргументе за добар меч и резултат овдје у Бриселу", поручио је Баждаревић, додавши како још није одредио састав, али и да не би требало бити већих промјена у односу на утакмицу са Израелом коју је БиХ добила резултатом 3:1.

Миралем Пјанић очекује врло тешку и борбену утакмицу.

"Борићу се да будем опасан. Борба ће бити врло битна у сутрашњој утакмици. Мораћемо чврсто стајати на терену и бити компактни да би парирали Белгији. Индивидуално Белгија има јачу екипу. Њихови играчи играју у најјачим европским клубовима. Међутим, није нас страх њих. Са великом жељом улазимо у сутрашњу утакмицу и овдје смо дошли да узмемо бодове. Наша екипа ће се максимално потрудити да то и урадимо“, истакао је Пјанић.

Утакмица групе Б квалификација за ЕУРО 2016 игра се вечерас на стадиону "Краљ Бодуен" у Бриселу са почетком у 20:45 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар