ЕП до 21, квал.: И Казахстан јак за ''Змајиће''!

Млада репрезентација Босне и Херцеговине (У-21) доживјела је и други пораз у квалификацијама за Европско првенство 2017. године у Пољској.

Фудбал 03.09.2015 | 10:30
ЕП до 21, квал.: И Казахстан јак за ''Змајиће''!

Млада фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине (У-21) поражена је од вршњака из Казахстана резултатом 1:2 (0:2) у сусрету другог кола Групе 9 квалификација за Европско првенство које ће се 2017. године одржати у Пољској.

Данашња утакмица на Олимпијском стадиону "Асим Ферхатовић Хасе - Кошево" окупила је неколико стотина гледалаца.

Казахстанцима је предност донио Мирас Тулијев који је у 27. минути добро реаговао и након центаршута Берика Шаикова и ударцем главом лобовао лоше постављеног Кенана Пирића.

Гости су водство удуплали у завршници првог дијела, у 44. минути. Грешку бх. одбране искористио је Абат Аимбетов, заобишао Пирића и без проблема погодио небрањену мрежу. Бх. наде смањиле су на 1:2 у 57. минути. Харис Хајрадиновић је сјајно продро по лијевој страни и искоса неодбрањиво шутирао.

У уводних пет минута отворена утакмица понудила је четири одличне прилике, по двије за оба ривала. Но, голмани Пирић на једној и Станислав Павлов на другој страни одлично су интервенисали. Како су минуте одмицале Казахстанци су доста боље дјеловали на терену што су у првом полувремену претворили у убједљиво водство од 2:0. У наставку је БиХ одиграла много боље, али осим лијепог гола Хајрадиновића није могла више направити. Најзаслужнији за то био је гостујући голман који је у неколико наврата веома добро реаговао.

Након два одиграна сусрета БиХ је без бодова у својој групи, те са малим шансама да у конкуренцији Енглеске, Швајцарске, Норвешке и Казахстана избори прво мјесто које директно води на ЕП.

Наредну утакмицу квалификација изабраници Дарка Несторовића играће 8. октобра у гостима код Швајцарске.

Коментари / 0

Оставите коментар