Нова побуна у Љутице Богдана!, Делије о "отимању клуба"!

Да се ближе избори за новог председника ФК Црвена звезда осећа се на сваком кораку.

Фудбал 04.09.2015 | 00:15
Нова побуна у Љутице Богдана!, Делије о "отимању клуба"!

Фудбалски клуб Црвена звезда ући ће у пети и убедљиво најбурнији изборни процес од када је још председник Владан Лукић избрисао шест деценија стари Статут и увео такозване "сосиосе", односно систем према коме чланови клуба на изборима гласају за будућег председника.

У сва четири претходна случаја, звездаши са измиреном чланарином за текућу годину гласали су само за једног кандидата, прво је то два пута био Владан Лукић, потом Драган Џајић и на крају Светозар Мијаиловић, актуелни први човек клуба, бар на папиру.

Међутим, сви су изгледи да ће овог пута бити сасвим другачије.

Према нашим сазнањима, најизвесније је да ће кандидатуру поднети председник Кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић, као и да постоји могућност да ће му противкандидати бити бивши и почасни председник Драган Џајић, затим актуелни потпредседник Ивица Тончев и први човек Спортског друштва Црвена звезда Петар Шкундрић.

Мало у вези с тим, мало због тога што се стицањем права гласа на изборима и сам ФК помаже уплатом чланарине од 1.000 динара, међу звездашима актуелна је и траје права интернет манија, која за циљ има општу мобилизацију међу навијачима, учлањење што већег броја људи, уплаћивање што више новца на рачун клуба и формирање што ширег бирачког тела, које ће овог пута бити стављено пред праву дилему – за кога гласати.

Међутим, овај прилично демократски систем избора председника има и своје мане, тј. подложан је манипулацији и данас, на уторак 2. септембар 2015. године, део навијача Звезде окупљен на тематском порталу Ред Стар Белграде, упозорио је јавност да су примећене, цитирамо, "чудне активности везане за учлањивање нових људи у Фудбалски клуб Црвена звезда".

Самим тим, будућих гласача на изборима.

Уз позив "истинским звездашима да се учлане, али и добро размисле и проуче кандидатуру сваког ко буде званично објавио своју намеру да води клуб у наредном периоду и да својевољно одлучи коме ће дати подршку", у тексту објављеном на овом порталу стоји и следеће:

"Дужни смо и да укажемо на невероватан податак да се за један дан из Зворника учланило 250 људи, да је забележено масовно учлањење људи из државних предузећа, да чланови постају жене од преко 50 година старости и на низ других дискутабилних активности", пише на порталу РСБ и наведено је још:

"Не желећи ниједног тренутка да оспоримо звездашке намере свакога ко је одлучио баш сада да се учлани у клуб, на шта ми и апелујемо, јер само прави звездаши који живе за овај клуб могу и морају да донесу крупне одлуке везане за даље функционисање Црвене звезде, морамо да изразимо забринутост и да утичемо на свакога да се у клуб учлани искључиво из чистих намера".

Отприлике у исто време, на трафо станици преко пута улаза у канцеларије на Стадиону "Рајко Митић", иначе старој огласној табли тврдог језгра Делија, појавили су се нови графити, који уз увреде, имају за циљ терање из клуба одређених функционера који су ту, што у првом, што у другом плану.

Делије се, нема сумње, темељно припремају за изборе на којима би, када кандидатуре буду озваничене, сви звездаши требало да буду јавно позвани да подрже једног кандидата.

Ко ће то бити? Тешко је рећи.

Оно што у неформалним разговорима на стадиону и око њега може да се чује, Небојша Човић слови за човека који тренутно има највеће поверење Делија, мада увек стоји и прича да највернији навијачи Црвене звезде не би и неће окренути леђа Драгану Џајићу.

Избори у Фудбалском клубу Црвена звезда биће расписани 15. септембра, а потом Статут предвиђа рок од најмање десет, а највише 30 дана до самог гласања. За председника клуба може да се кандидује само члан клуба, којег подржи најмање 500 других чланова са измиреном годишњом чланарином.

Уједно, биће одржани и збори за чланове Скупштине клуба.

Коментари / 0

Оставите коментар