Беговић: Мурињо је велики тренер и велики човјек!

Голман Челсија и репрезентације БиХ Асмир Беговић изузетно цијени португалског стручњака Жозеа Муриња. Нема љубомре између њега и Куртое.

Фудбал 03.09.2015 | 22:30
Беговић: Мурињо је велики тренер и велики човјек!

Беговић је овог љета промијенио средину и из Стоука гдје је био стандардни први голман отишао у Челси гдје има огромну конкуренцију у виду Тибоа Куртоеа, који је први избор.

Ипак, одлучио је да направи корак више у каријери и оде у већи клуб.

"Након првих пар седмица не могу рећи ништа лоше. Пресрећан сам. Сматрао сам да је Челси велики клуб, али сада сам у то увјерен. Такав клуб је врх каријере. Знам да има притиска, великих очекивања, али ја то волим. Волим изазове и желим осјетити оно што до сада нисам имао прилику. У Сотуку ми је било одлично. Добио сам прилику и стасао тамо као голман, али желим се борити за трофеје", рекао је Баговић у интервјуу за "Дневни аваз".

Говорило се овог љета да би Беговић могао и у Манчестер јунајтед...

"Било је неких контаката, али ништа озбиљно. Проблем је био у томе што они нису знали шта ће бити, хоће ли Давид Де Хеа отићи или не, тако да се није могло озбиљно разговарати о транферу. Било је компликовано. А ја сам желио изазов и након што сам причао са Жозеом Мурињом знао сам шта хоћу".

А о Мурињу голман "змајева" говори све најбоље.

"Одличан је. Коректан је и фудналско знање му је огромно. Како води тренинг, како се опходи са играчима, како припрема утакмице... Заиста је велики тренер и велики човјек. Све што има рећи каже отворено и у лице. Људи га воле", истиче Беговић.

Да ли је популарни Мо арогантан као што се чини?

"Није. Добар је, али, као и сваки врхунски тренер не прашта нерад. Жели да му сваки играч буде максимално спреман".

Белигјанац Тибоа Куртоа је први избор Муриња када је мјесто међу стативама у питању, али за њега ће се борити са Беговићем.

"Челзи ће ове сезоне играти можда и 60 утакмица и сигурно је да ће бити прилике да се покажем. Клубовима као што је овај заиста требају два добра голмана. Наравно, нико нема гаранцију да ће играти, али мислим да ћу имати довољно простора да покажем да могу помоћи екипи", каже Беговић.

Између Белгијанца и њега нема љубоморе.

"Тибо је добар момак, добро се разумијемо. Нема љубоморе. Обојица напорно радимо и боримо се за мјесто на голу".

У четвртак њих двојица ће бити на супротним странама, у дресовима БиХ и Белгије, у мечу квалификација за ЕУРО 2016.

"Тешко, тешко, али све је могуће. Вјерујем у тим и ове играче. Имамо план и амбицију, а шта ће бити тешко је процијенити. Знамо против кога играмо, та ће нам утакмица бити заиста велики изазов".

Голман Челсија и «змајева» не жели да прејудицира расплет у нашој групи квалификација.

"О томе је још рано говорити. Група је неизвјесна и вјерујем да ће се све ријешити у посљедњем колу, можда чак и у посљедњим минутама утакмица. Али, ја вјерујем да ћемо осигурати најмање бараж", истакао је Беговић.

Коментари / 0

Оставите коментар