Алармантна ситуација у Источном Сарајеву

Радници Болнице Источно Сарајево настављају са протесним окупљањима и упозоравају да су залихе лијекова и медицинског материјала у тој здравственој установи на измаку.

Република Српска 02.09.2015 | 22:51
Алармантна ситуација у Источном Сарајеву

Доктор Тања Јовичић предсједник Уније синдиката Болнице Источно Сарајево упозорава: "Још увијек нисмо потпуно онемогућени да пружамо улуге пацијентима, али ако се нешто не промијени то ће се десити за 15-20 дана.То ће значити да ће рецимо одјељења педијатрије или подродилиште морати да смање ниво услуга."

Подршку радницима Болнице дао је и посланик СДС-а у Народној Скупштини Републике Српске Маринко Божовић,који сматра да је проблем болнице у Источном Сарајеву најбољи примјер катастрофалног стања у здравственом систему Републике Српске.

БН ТВ

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Гаја БЛ

02.09.2015 17:03

Здравство Републике Српске је опљацкано. Знамо ко је то урадио и ради. Подрска докторима и сестрама! Истрајте у борби, за васе добро, али и добро пацијената...

ОДГОВОРИТЕ
Name

марија

02.09.2015 19:09

Доктори у Касиндолу су пола тога покрали сами!

Name

Баја

02.09.2015 17:17

Људи полако стрпите се мало, јесмо се договорили да це бити нова болница и све сто треба цим стигне Грцки кредит.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пујдо

02.09.2015 17:51

Алармантно је у редовима неких политицких партија које су сад у мањини, истина се мора реци, боље на вријеме ресавати проблеме јер долазе избори брзо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

факир

02.09.2015 17:58

Ајде Гаја не се.и, пусти паметовање ста ти уопсте знас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ццц

02.09.2015 18:34

Треба укинути ову болницу, има у Фоци много боља....

ОДГОВОРИТЕ
Name

милос

02.09.2015 19:10

Тацно!

Name

камелеон

02.09.2015 18:36

У болници нема услова за било коју дијагностичку процедуру штитне жлијезде, због недостатка реагенса. Пацијенти се упућују на проватне клинике а издаје им се потврда да се из тих разлога не може обавити дијагностичка процедура. На захтјев фонду ЗО РС да се рефундирају трошкови настали због наведеног проблема, фонд најчешће одговара да немају уговор за те процедуре и не баш мали трошкови падају на терет пацијента. Питам, зашто се од моје плате сваки мјесец одбија око 220 конвертибилних марака на име здраственог осигурања када нисам у прилици да нормално уживам права здраствене заштите коју плаћам. Гдје иде новац од плаћених осигурања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милан

02.09.2015 19:24

Зато сто су доктори болнице у дилу са приватним лабораторијама Фонд неце да плаца криминал. Ови сто висе на огради имају довољно кривицних пријава да им је боље да се сакрију и цуте. Срам их било!

Name

аууууу

02.09.2015 18:37

Да је се мање носило куци и крало било би боље а сада гледајте гдје сунце залази зао ми је недузних људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коста

02.09.2015 19:06

Ако овај Маринко Брозовић нам не помогне онда смо пропали сачувај бозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган

02.09.2015 19:28

А Маринка има у истом дилу до гусе! И он и Ковац и Сеха своје лијеце у Сарајеву и Београду, док нам овде продају илидзански патриотизам. Биједници.

Name

драган

02.09.2015 19:44

Не објављујете све коментаре господо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

02.09.2015 20:09

Битно је да је Додик направио неке путеве и разне к...еве даворије а болница која је у рату спасила зивота рањених борацтреба да се угаси а ми који

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јохнy

03.09.2015 09:45

Не знам само ста друго мозе неко оцекивати? Министар има тал са великим добављацима доктори кроз рецепте имају тал са малим добављацима (заузврат лова и семинари по свијету), плус отимају паре од народа кад додју на преглед. Сестре морају да суте док све то гледају. Политицари запосљавају људе преко странацких канала, дакле најгоре студенте, истовремено лијеце фамилију по Европи. Плус свима нама преко доприноса додатно отесе све сто могу...а не дају ниста заузврат. Ово и неке друге ствари су само доказ да ми не заслузујемо ниста боље и да немамо ни дрзву ни мјесну заједницу како треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

03.09.2015 19:01

Јохнy боље да си се потписао са Дјони иде ти у складу са интелигенцијом.....будалетино!

Name

Репрезентација РС

03.09.2015 14:18

Па нема за насе љекаре кад се даје за србијанске који прелазе границу са торбама и кљестима,којима се плаца кесом и нидје тај кес не пријављују е па за њих има.Зато ви љекари али и свако и свих других професија треба да постави питање ко зове те србијанце,ко им плаца,ко нас ускрацује за наса примања,дје иду насе зарадјене плате !!! Како то србијанци долазе овде са страним дипломама а наси доктори и други људи не могу да раде код њих.....па не мозе то тако!!! Па србијанци си мислили да це ус.ати цјелу БХ а касније и РС, да су развалили и растјерали писмене Србе па це млатити и манипулисати неписменим али не знају они како Срби из БХ воле РС да цемо ми издрзати све али ми цемо опстати и једни другима помоци јер ми смо Репрезентација РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јохнy

03.09.2015 15:34

Ти си комплетна будала.

Name

рс

03.09.2015 18:58

А ста ти знаци то име Јохнy? Па наравно да не знас па како онда мозес разумити ста цовјек прица к.етену! Ако ти се не свидја РС м.с из ње!

Name

рс4евер

03.09.2015 20:49

Дзони прво науци да писес па онда да прицас. Твоја осјецања су једно али нисмо ти ми мама и тата да водимо рацуна о твојим осјецањима тупсоне! За народ РС, за ијекавицу, за субару, за репрезентацију РС! РС4евер!

Name

Јохнy

03.09.2015 23:02

Вас двојица недораслих идиота можете да га ду..те. То што се вама свидја да живите у таквом амбијенту ми говори двије ствари. Прва је да нисте макли даље од Висеграда...или Градишке. Друга је да појма немате шта се дешава на пољу. Ако ви бранител власт у времену када ми губимо 30000 људи годисње (мислим на РС) и гдје је сваки кретен са политичком везом видјен на добром радном мјесту онда је то ВАС проблем јретенцине СНСД -овдје. Ја сам у рату изгубио много више него ви заједно. Највише ми је жао људи који мирише цвијеће два метра испод површине а њихове породице мике бивше дезертере да им дају хøјен у руке. Не постоји дрзабар на свијету која се може тако понашати и истовремено опстати. То је била моја порука. Здравство је само један од елемената система који је потпуно пропао. Ви се држите гусала и гласајте за Додика...ј.бо ли вас он. Отиснуте до Прага, Минхена, Глазгова, Франкфурта и видите мало која правила важе тамо гдје се и прописују правила. То што нисте даље од Кнежева мајки вам не даје за право да некоме објашњавате шта треба радити. Што се мене тиче за вас двојицу важи... Мрш кретенцине једне одавде... Ако имате гдје и ако се знате споразумјети на било којем другом језику.

Name

Јохнy

03.09.2015 23:11

Данас људи говоре пет страних језика и покушавају бити што је могуће више конкурентни а ми имамо "војводе" као овај дебил РС који као нешто бране од некога. Сељацино мене су погодиле и 92-95 све гранате које су могле плус сам био и 99' тамо гдје ти ниси смио показати прстом на карти. Таквих "Срба" као ти нам не треба. Схвати да нисте више конкурентни. Само можете боље на слави чаше од главу разбијати. Ти и такви добијају изборе за "РС" па онда ми који смо остали без ичега испастамо. Иди у Мауританију па гуслај!!! Можда си чак и несретни доктор који је студирао 15 година па те мало боли што ти неко удара на "експертизу"...несрећи једна...своја, наша и нажалост и моја.

Name

ја

03.09.2015 20:44

Јој,Маринко да прица о болници и пруза подрску некоме,повратицу . Све се нема а ове докорице пице раyбан цвикере.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

03.09.2015 20:55

Ових пола доктора је за затвора! Како их само није срамота, они се боре свако за своју г... То навикло да узима и саком и капом а сада нема којефицијената па фрка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милада

03.09.2015 23:23

Схватите нешто...Је.е се докторима колико материјала и свега осталог имају на располагању. Имамо ситуацију да је докторима у РС већа плата него у Србији за бар 500€ а да ми слабије бринемо о болесницима 50 пута. Здравство је један приватлук који различитим странама представља следеце: - власт кроз плате покушава заташкати стање у којем се тренутно налази здравство... Све покрадено, немамо стручњака, корупција, недостатак лијекова и све остало по реду - доктори су се подијелили у двије групе; једни примају плату и цуре јер нигде на свијету са просјеком 6,5 не могу добити посао а посебно не статус са оваквом платом. Мало добрих доктора са друге стране ојади све пацијенте отимајуци паре као да пљацкају банку. - пацијенти поданицки (у складу са тим какви смо сви постали послије скидања Милошевића у Србији) плаћају тарифе и тако и сами доприносе да доктори развију навику примања. Ако плаћају за лично лијечење купују наду. Ако плаћају за лијечење ближњих плаћају савјест... И у једном и другом случају не добију ништа. Јадни сви нормални људи који морају остати у "РС".

ОДГОВОРИТЕ