Дијамантидис најавио крај каријере!

Легендарни кошаркаш Панатинаикоса Димитрис Дијамантидис најавио је да ће на крају сезоне завршити играчку каријеру.

Кошарка 03.09.2015 | 12:15
Дијамантидис најавио крај каријере!

“Одлука је донета, више не размишљам о томе. Желим да играм још једну сезону и завршим каријеру на најбољи могући начин. Циљ ми је да будем здрав и помогнем тиму да освоја трофеје. Ако успемо у томе, то би био најбољи завршетак каријере за мене”, рекао је Дијамантидис.

Дијамантидис је кошарком почео да се бави у Ираклису, а у редове Панатинаикоса прешао је 2004. године.

“То је живот. Доћи ће нови играчи. Престаћу да играм, али кошарка и Панатинаикос ће наставити. Ништа се неће променити. Осећам се испуњено. Још се не осврћем, али имао сам доста лепих тренутака током каријере, које искрен да будем нисам очекивао”, додао је 35-годишњи кошаркаш.

Дијамантидис је са Панатинаикосом девет пута био првак Грчке, освојио је девет националних Купова и три Евролиге – 2007, 2009. и 2011. године.

Са репрезентајом Грчке освојио је златну медаљу на Европском првенству у Београду 2005. и годину дана касније сребро на Светском првенству у Јапану.

Дијамантидис је углавном играо плејмејкера, али је могао да покрије позиције бека шутера и ниског крила.

Љубитељима кошарке остаће упамћен по изузетном прегледу игре и асистенцијама, одличном шуту за три поена и чврстој одбрани.

Шест пута је биран за најбољег дефанзивца Евролиге, тренутно је најбољи асистент у историји такмичења, а 2011. је био проглашен за најкориснијег играча.

Коментари / 0

Оставите коментар