Санчес: Ван Гал је човјек без срама!

Легендарни мексички голгетер Уго Санчес оценио је да је менаџер Манчестер јунајтеда Луј Ван Гал нехумано поступио према Хавијеру Ернандесу Ћићариту.

Фудбал 06.09.2015 | 19:40
Санчес: Ван Гал је човјек без срама!

Некадашњи нападач Реала сматра да је Холанђанин 'срамним ставом' буквално отерао његово земљака.

Како преноси мексички ЕСПН, Санчес је осудио "ледени" поглед који је Холанђанин упутио свом помоћнику Рајану Гигсу, када је Ћићарито промашио пенал у својој последњој утакмици за Јунајтед, против Брижа, у реванш утакмици плеј-офа за Лигу шампиона.

"Био сам и сам тренер и знам да један стручњак сигурно не сме да се тако понаша према играчу. Онакав поглед упућен Гигсу за мене је бесраман", рекао је Санчес.

Он је нагласио да и Ћићарито, као и сви фудбалери света, има право на један лош дан.

"Ван Гал је човек без срама. Надам се да ће у Енглеској ускоро увидети да је он лоша особа, с обзиром на то како се понаша према играчима. Он мора пре свега да се понаша као професионалац. Играчи засзужују да се према њима опходи као према људским бићима и личностима", рекао је Санчес.

Ван Гал је погледом 'убио' Ћићарита који је промашио пенал у реванш мечу за пласман у групу фазу Лиге шампиона против Брижа, који је Јунајтед добио убедљиво са 4:0.

Ћићарито је у тој утакмици није само промашио пенал, када се оклизнуо приликом шута са беле тачке, већ у последњим минутама није успео да затресе мрежу, иако се нашао очи у очи са голманом, да би последњег дана прелазном рока појачао Бајер из Леверкузена.

Санчес је врхунац играчке каријере остварио у Реалу, за који је од 1985. до 1992. на 283 утакмица постигао 208 голова.

Он је у тренерској каријери два пута био селектор Мексика, а водио је и Алмерију и Пачуку.

Коментари / 0

Оставите коментар