Нове санкције САД-а руским компанијама

Власти САД одлучиле су да уведу санкције низу руских компанија због сумње у њихове ативности које су у супротности са америчким законом о неширењу нуклеарног оружја у Ирану, Сјвереној Кореји и Сирији.

Свијет 02.09.2015 | 15:30
Нове санкције САД-а руским компанијама

Према документу, који би требало да буде објављен данас, а већ је доступан на сајту Федералног регистра, казнене мјере ће бити уведене Конструкторском бироу за производњу мјерних инструмената у Тули, новосибирском произвођачу уређаја за ноћно осматрање и електронско-оптичких конвертора - компанији Катод, корпорацији НПО-Машинска прозводња, компанији Рособоронекспорт и авиоиндустрији МиГ.

Заједно са руским фирмама на новој листи америчких санкција су и компаније из Ирана, Кине, Сјеверне Кореје, Уједињених Арапских Емирата, Сирије, Судана и Турске, пренио је Тасс.

У саопштењу америчког Стејт департмента, прецизира се да ће убудуће министарствима и одјељењима државне управе у САД бити забрањено да склапају било какве купопродајне уговоре са компанијама са списка, или да им пружају било какву материјалну подршку и помоћ.

Изузетак може да одобри само државни секретар САД.

Раније закључени споразуми за продају робе и услуга које подлежу закону о контроли извоза САД биће раскинути.

Мјере ће остати на снази две године, ако рок не буде промјенио државни секретар.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

005

02.09.2015 13:56

Што јаче санције то боље јер прије ће бити резултат.

ОДГОВОРИТЕ