Крај љета: Од недјеље пад температуре

Љето се завршава у недјељу ако је судити по прогнози времена за наредне двије седмице коју је објавио Федерални хидрометеоролошки завод. За тај дан најављена је киша, те пад температура испод 20 степени.

Босна и Херцеговина 02.09.2015 | 10:35
Крај љета: Од недјеље пад температуре

Кулминација погоршања временских прилика, према актуелним синоптичким картама, предвиђа се за недјељу 6. септембра.

Количине падавина које се очекују нису велике, у дијелу Босне од 5 до 10 мм дневно, у Херцеговини нешто више, максимално до 20 мм дневно. Највеће се предвиђају за јужни дио земље, регион Мостара.

Температурни режим до 6. септембра такођер ће се промијенити и са одмицањем седмице пред нама температуре зрака ће постепено опадати, стога се и за викенд очекује осјетно свјежије вријеме у односу на протекли период, уз максималне дневне вриједности температуре између 18 и 20 °Ц у унутрашњости, односно 20 до 23 °Ц на југу.

Од понедјељка 7. до 15. септембра, према актуелним синоптичким картама, у већем дијелу земље очекује се стабилније вријеме, без падавина, уз ниже температуре зрака примјереније календару.

Данас се у нашој земљи очекује сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност. Развојем облачности, крајем дана, понегдје у централним, источним и сјеверозападним подручјима Босне, је могућ слаб и крактројан пљусак кише.

Вјетар слаб до умјерен западног и југозападног смјера. Јутарња температура од 13 до 20, на југу до 23, а највиша дневна од 31 до 37 степена.

Биопрогноза: Након релативно угодне ноћи и јутра, током дана температуре зрака ће порасти. Препоручљиво је не излагати се претјераним активностима, особито у послијеподневним сатима. У ноћи могући су проблеми са сном, усљед недостатка свјежине, израженије у урбаним срединама.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар