"Ђавољи дах": Дрога са језивим последицама

Двије Кинескиње ухапшене су у паришком метроу, а све њихове жртве биле су особе азијског поријекла, преноси Ле Парисиен. Претресом њиховог стана, полиција је пронашла прави мали хемијски лабораториј - кинеске биљке, вагу, рукавице и филтере.

Свијет 01.09.2015 | 22:31
"Ђавољи дах": Дрога са језивим последицама

Ђавољи дах

Нешто касније, ухапшена је и трећа особа, која је осумњичена да је наведену дрогу припремала како би је двије Кинескиње користиле на жртвама.

Полиција заправо још не зна о каквој је тачно супстанци ријеч, али постоје докази да су обје жене недавно биле у Мексику па је то подигло и сумњу да су на жртвама користиле нешто слично колумбијском "Ђавољем даху".

Ошамућеност и халуцинације

Супстанца коју су користиле садржи сколопамин, токсин који се може наћи у биљци датура генус, која расте у Колумбији. Сколопамин је без мириса и укуса и користи се у малим дозама како би се лијечила мучнина током путовања те пост-оперативна мучнина и повраћање.

У већим количинама, изазваће ошамућеност и халуцинације.

Сколопамин је исто тако и врло моћан антидепресив те је почетком 20. вијека тестиран и као серум истине, но нуспојаве су се показале прерискантнима.

Што се "Ђавољег даха" тиче, његови ефекти су предмет расправа, јер једни тврде да он од људи прави "зомбије", док други тврде да та дрога људе лишава инхибитора, те се они понашају раскалашено и чине ствари због којих касније осјећају грижњу савјести, преноси Дневник.хр. 

 

Коментари / 0

Оставите коментар