Шта се све дешавало око Иванића у понедјељак?! Ево одговора...

Да ли је Иванић био доступан, колика је била Партизанова понуда, зашто је Воша одбила? Одговор из Новог Сада…Председник Војводине Зоран Шћепановић открива шта се све дешавало последњег дана прелазног рока...

Фудбал 02.09.2015 | 21:15
Шта се све дешавало око Иванића у понедјељак?! Ево одговора...

Хоће-неће, хоће-неће, хоће-неће… На крају Мирко Иванић није прешао у Партизан и остварио највећи трансфер у историји српског фудбала. Партизан је покушавао до последњег минута прелазног рока. Тако тврде из Хумске. Војводина је била категорична у намери да не прода најбољег играча.

У разговору за МОЗЗАРТ Спорт, први човек Војводине Зоран Шћепановић открива шта се све дешавало синоћ и демантује неке тврдње Партизанових челника.
“Није истина да је Мирко Иванић био недоступан и да нисмо имали контакт с њим. Војводина је озбиљан у клуб у којем се зна хијерархија. Није било никакве потере за Иванивћем и нема ништа спорно око тога. Знали смо где је Иванић био синоћ, као што знамо и где су сви остали наши играчи”, Шћепановић демантује речи имењака Поповића.

Шта се заправо дешавало јуче? До када је трајала Партизанова потера за Иванићем?
“Званичну понуду од 2.000.000 евра од Партизана нисмо добили. Негде око 15.00 часова Партизан је изашао са званичном понудом од 1.500.000 евра. У ту понуду нису били укључени проценти од даље продаје. Размишљали смо 15 минута и после тога јавили Партизану да не прихватамо њихову понуду и да Иванић није на продају. Уз захвалност на интересовању за нашег играча”, каже Шћепановић.

И до поноћи се ништа није дешавало? У Партизану тврде да су контакти настављени…
“Контакти јесу настављени, али на пријатељској основи. Чуо сам се телефоном са Поповићем, Вучелићем, Вазуром... Причали смо о Иванићу, али то нису били званични преговори и нова понуда није стигла. Ја сам увече већ био на службеном путу и заиста би било неозбиљно да смо у то доба преговарали о трансферу. За тако нешто су потребне банкарске гаранције и још неке ствари које није било могуће обезбедити тако касно. Ваљда је јасно зашто онда трансфер није долазио у обзир. Ми свакако нисмо планирали да продамо Иванића. Имамо амбиције у домаћем првенству, желимо да урадимо нешто у Суперлиги, да стабилизујемо клуб и за те циљеве нам је Иванић неопходан”.

Одбили сте највећи трансфер у историји српског фудбала. Војводина је већ дуго у финансијским проблемима и 1.500.000 би била огромна финансијска ињекција. Претходних година сте и за мање паре продавали боље играче од Иванића.
“Ја сматрам да од Иванића нема бољег. Ти трансфери које помињете су рад неких претходних управа од којих смо и наследили финансијске проблеме. Истина, понуда Партизана је заиста огроман новац за српске услове, али смо проценили да нам је Иванић неопходан.”

Потез који сте повукли је крајње ризичан. Одбили сте огроман новац за играча који је ушао у последњу годину уговора и који ће већ у децембру моћи да без било какве дозволе Војводине преговара са заинтересованим клубовима и да потпише за кога хоће при чему би Војводина могла да остане и без динара обештећења.
“Ми штитимо наше играче и очекујемо фер однос и с њихове стране. Убеђени смо да ће Иванић ускоро потписати продужетак сарадње.”

У понедељак увече су Београдом почеле да се шире информације да је кључну улогу у блокади Иванићевог трансфера одиграла Црвена звезда и неки њени челници. Да ли је то тачно?
“То уопште није тачно. Црвена звезда је могла да поквари посао Партизану једино да је понудила више пара од црно-белих. То је једини начин на који су они могли да утичу на преговоре. Звезда нам је током ЕП у Чешкој за младе нудила 600.000 евра за Иванића, па 700.000, па 800.000, па 900.000, али је одговор био исти као Партизану. Те гласине о мешању Звездиних челника у нашу трансфер-политику можда пуштају људи који покушавају да оправдају себе за нешто што нису успели да ураде”.

За крај председник Војводине поручује:
“Желим да Партизану пожелим срећу у Лиги Европе као што свим нашим клубовима увек желимо све најбоље у европским такмичењима”.

Партизан није дочекао Иванића, Воша није остала без најбољег играча, Србија није добила највећи трансфер у историји. Ипак, после дуго, дуго времена макар је било занимљиво последњег дана прелазног рока у Србији. Личило је на оно што годинама гледамо у озбиљним фудбалским лигама…

Коментари / 0

Оставите коментар