Предсједник Фенера долази по Живковића и Шапоњића!

Први човек турског гиганта Азиз Јилдирим стиже у Београд да лично капарише двојицу Партизанових играча!

Фудбал 02.09.2015 | 20:45
Предсједник Фенера долази по Живковића и Шапоњића!

Бурно је било у Партизану последњег дана прелазног рока, а занимљивости неће изостати ни по његовом завршетку.

Како МОЗЗАРТ Спорт ексклузивно сазнаје, у четвртак или петак ће у Београд стићи председник Фенербахчеа Азиз Јилдирим, како би лично капарисао двојицу најталентованијих Партизанових играча Андрију Живковића (19) и Ивана Шапоњића (18).

Први човек турског гиганта требало је да у престоницу Србије, где ће му домаћини бити Расим Љајић, министар у Влади Србије, и Жељко Обрадовић, тренер кошаркаша Фенера, стигне у понедељак, али је због неодложних обавеза пут померио за неколико дана. Намера му је да лично, на лицу места, договори трансфер Живковића за јануар, а и Шапоњић би требало да буде тема преговора.

„Истина је да Јилдирим долази у посету. Фенербахче и Партизан су велики клубови и ред је да се посећују. Засад немам информацију да ће и Живковић бити тема разговора, али исто тако, не могу да тврдим ни да неће бити. Андријин отац више пута је рекао да он остаје до јануара у Партизану, и сам играч је то поновио, и засад је тако. Што се Шапоњића тиче, ако се и он помене у разговору са првим човеком Фенербахчеа, видећемо шта нам је чинити“, потврдио је за МОЗЗАРТ Спорт потпредседник Партизана Милорад Вучелић да ће црно-бели у наредним данима имати веома важног госта.

Андрија Живковић је већ овог лета требало да напусти Хумску, али је сам одлучио да сачека да јануара, и то се испоставило као одличан потез, пошто је био један од најбољих играча у европским мечевима црно-белих, што му је, после фантастичних игара на Мундијалиту на Новом Зеланду, додатно подигло цену. Подсетимо, 50% од његове продаје припашће инвестиционом фонду Пинија Захавија, 25% Андријином оцу, а тек 25% Партизану, имајући у виду да је претходна управа црно-белих на овај начин, распарчавањем Живковићевог уговора, решила горуће финансијске проблеме.

С друге стране, Шапоњић је 100 одсто Партизанов играч, такође се истакао играма на Мундијалиту, а овог лета помињан је као наследник Александра Митровића у Андерлехту.

Засад није познато колико је новца у игри, али с обзиром на године и већ изграђену репутацију двојице играча, нема сумње да су у питању милионски износи. Многи навијачи српских вечитих ривала с неверицом последњих година гледају какве приходе остварује загребачки Динамо од играча који су често и слабији од оних који одлазе с Топчидерског брда (последњи је одлазак штопера Јозе Шимуновића у Селтик за 7.000.000 евра), а ово је свакако Партизанова прилика да дође до сличних бројки. Последњи такав трансфер из Хумске остварен је лета 2013, када је Митровић продат Андерлехту за 5.000.000 евра и 20 одсто од наредног трансфера, а ти проценти преточили су се у 3.500.000 евра овог лета, када је српски нападач прешао из Брисела у Њукасл за 17.500.000 евра.

Подсетимо, Фенер је овог лета довео Лазара Марковића на позајмицу из Ливерпула, а Милош Красић је напустио Истанбул и отишао у Пољску.

Не треба сумњати да је Живковић, а врло вероватно и Шапоњић, веома близу Фенербахчеа јер један од најмоћнијих људи Турске Азиз Јилдирим не иде лично по сваког играча. Напротив, то чини веома ретко.

Коментари / 0

Оставите коментар