Новак: Много ми значи подршка из Србије!

Први тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да му много значи што има велику подршку људи из Србије, земље из које долази.

Тенис 04.09.2015 | 14:45
Новак: Много ми значи подршка из Србије!

Ђоковић је већ годинама најбољи спортиста наше земље, а после првог кола УС опена изјавио је да свакодневно осећа подршку српских навијача.

Он се 2010. године на најбољи начин одужио, када је Дејвис куп репрезентацију Србије довео до титуле у Дејвис купу, две године пошто је освојио бронзану медаљу на Олимпијским играма у Пекингу.

Постао је планетарно популаран, али је после тријумфа над Жоаом Соузом из Бразила са 6:1, 6:1, 6:1 истакао да је сам изабрао такав пут.

„Није било нормално јер се у таквој ситуацији нисам нашао док није постало потпуно јасно. Хоћу рећи да се популарност на глобалном нивоу десила када сам имао 19 или 20 година. Тада сам почео да осећам и у својој земљи. То је била милина за мене као младог момка који сања да постане успешан тенисер и буде светски познат и цењен због онога што ради. Пријало ми је када сам видео да људи у мојој земљи стварно то цене и хвале мој тенис, шта да радим? Тако је и данас, покушавам да имам исти приступ“, рекао је Ђоковић признајући да му изузетно прија подршка из Србије.

Новак је свестан да га људи препознају на сваком кораку.

„Данас је нешто другачије јер бих желео да имам мало више приватности са породицом када сам у својој земљи. Али, опет, разумем тај део свог живота и оно чиме сам изабрао да се бавим. Изабрао сам и не могу сада да се жалим и кажем ’Хеј, немојте’. Имам толико слободног времена јер је то био потпуно мој избор и могу рећи да уживам. Највише уживам када ми људи приђу и уделе комплимент за то каква сам особа, а не само тенисер. То је нешто што изузетно ценим“, додао је Новак.

Ђоковић у октобру прошле године добио је сина Стефана и од тада бележи још боље резултате.

„То је нешто најбоље што ми се десило у животу. Као што сам и раније говорио, није нешто што ме омета. Штавише, само сам добио додатну димензију енергије и љубави коју користим и за тенис. Никада нисам мислио да ћу осетити тако безусловну љубав и сада разумем шта су ми људи који су родитељи говорили. Видећете шта то у ствари значи. Благословен сам што могу свакодневно да пратим његов развој. Његово присуство овде у Њујорку, и жене наравно, значи ми много јер ми даје неопходан мир током Грен слемова“, закључио је Ђоковић.

Коментари / 0

Оставите коментар