Стефан Марковић - слика карактера "Орлова"!

Селектор Ђорђевић бираним речима говори о борбеном плејмејкеру, његовом доприносу репрезентацији и односу према раду.

Кошарка 03.09.2015 | 08:15
Стефан Марковић - слика карактера "Орлова"!

И ове године, Стефан Марковић (27) показује свој карактер и однос према дресу репрезентације. Док селектор Ђорђевић прича о њему, понестаје му речи којима би описао допринос беспоштедног борца.

"Још од првог дана, он је...", застао је селектор и у уторак, на отварању званичне продавнице КСС у Рода Мегамаркету.

"Марковић је за сваку похвалу, а и јавно сам га похваљивао, пред играчима. Једноставно, његов однос према раду и игри је феноменалан", нагласио је Ђорђевић.

Марковић је прву медаљу са репрезентацијом освојио у Пољској 2009, када је био део тима који је стигао до финала. Из те екипе, међу "орловима" су и данас још и Милош Теодосић, Немања Бјелица и Мирослав Радуљица.

Овог лета, заједно са саиграчима, Марковић ће кренути у нову борбу за европско злато, али и за први пласман на олимпијске игре. И без тако великог улога, његова мотивација никад не би могла бити доведена у питање.

Тренутно, борбени "плеј" опоравља се од благе упале, која ипак не би требало да га спречи да заигра у Берлину од првог кола.

"Стефан последња три четири-дана има упалу, али је јуче тренирао и момак је који је, заиста, феноменално одрадио припремни период", објаснио је Ђорђевић.

Еуробаскет 2015 биће прво велико такмичење на којем ће Марковић наступити и као заменик капитена.

"Он толико носи све нас својом енергијом, жељом и борбеношћу... Заиста је права слика нашег карактера у овом тренутку", подвукао је Ђорђевић.

Коментари / 0

Оставите коментар