Срећно селекторе, срећно "Змајеви"!

Кошаркашки репрезентативци Босне и Херцеговине у сриједу путују на завршницу Еуробаскета предвођени селектором Душком Ивановићем, који данас слави 58. рођендан.

Кошарка 01.09.2015 | 16:40
Срећно селекторе, срећно "Змајеви"!

Након 40 дана припрема, кошаркашки "змајеви" сутра ће отпутовати за Монпеље, гдје ће играти групну фазу Еуробаскета.

Селектор Душко Ивановић, који данас слави 58. рођендан, објавио је коначан списак од 12 репрезентативаца који ће представљати Босну и Херцеговину на првенству Старог континента.

На њему неће бити Марка Јошила и Драшка Албијанића, за које је Ивановић одлучио да су "вишак", тако да ће пут Француске кренути сљедећи играчи:

Бекови: Алекс Ренфро, Немања Гордић, Мухамед Пашалић, Марко Шутало.
Крила: Далибор Першић, Адин Врабац, Недим Буза, Милан Милошевић.
Крилни центри: Един Бавчић, Мирослав Тодић.
Центри: Андрија Стипановић, Елмедин Кикановић.

"Мени је жао, јер су Албијанић и Јошило, који су отпали задњи, заслужили да иду, али у екипи има мјеста само за 12 играча. Процијенио сам да ових 12, који су остали, могу пружити највише, мада бих мислио исто и да су њих двојица 'унутра''', рекао је селектор Ивановић за "Дневни аваз".

Од раније је познато да ће Европско првенство пропустити најбољи бх. играчи Мирза Телетовић, Јусуф Нуркић и Нихад Ђедовић.

"Чињеница је да смо на одређени начин лимитирани, али сам задовољан. Играчима на припремама одајем признање јер толику жељу и амбицију одавно нисам видио. Уживање је радити с њима", истакао је црногорски стручњак.

Европско првенство почиње 5. септембра, а БиХ ће играти у групи А у којој су још домаћин Француска, те Русија, Пољска, Израел и Финска.

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

срби ин

01.09.2015 14:42

Сретно змајеви

ОДГОВОРИТЕ
Name

Микајло

01.09.2015 15:06

Браво за БиХ браво за бнтв.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српкиња

01.09.2015 16:16

Сретно Змајеви... Свака част БН ТВ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

оли

01.09.2015 16:23

Кога то јос интересује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки

01.09.2015 16:39

Вецину то интересује ти спадас у мањину зато си угрозен .

Name

Радојица

01.09.2015 19:33

Да ли могу да подржим репрезентацију чији играчи носе име "змајеви"? Ово "змајеви" алудира на Капетана Градашчевића, Змаја од Босне који се борио за одржавање калифата у Босни под управом домаћих муслимана и против територијалне независности Србије јер би тиме Босна остала одсјечена од централног царства тј отоманског калифата. Ако затворимо очи на овај детаљ то је као да затварамо очи на рецимо могућност да се играчи Њемачке прозову "Хитлерови панцери". Мени као Босанцу ова репрезентација не представља Босну него протекторат под управом странаца (као што и сама застава државе указује). "Змајеви" представљају државу-протекторат која има сентиментална сјећања на злочиначки отомански калифат чију слику и прилику данас видимо у Исламској Држави у Сирији и сјеверу Ирака. Видим да непријатељи ове земље Босне имају другачије мишљење.

ОДГОВОРИТЕ