Реал се предао: Урадили смо све!

Реал Мадрид је одустао од Давида де Хее, "краљевски клуб" се није жалио ФИФА те у саопштењу објаснио шта је био проблем.

Фудбал 01.09.2015 | 17:40
Реал се предао: Урадили смо све!

Тако је вишемесечна сага о Де Хеином преласку из Манчестер Јунајтеда завршена неславно, због кашњења папира у седиште Ла Лиге која реализује трансфере.

Иако и Реал и Јунајтед тврде да су на време послали сву оверену документацију, Ла Лига тврди да је она стигла 20-ак минута након поноћи, а Шпанци не дозвољавају клубовима да продуже време за реализацију трансфера.

Тако је пропао договор два клуба вредан 30 милиона евра, а осим Де Хее, "извисио" је још један голман, Кејлор Навас који је већ успешно прошао медицинске прегледе у Манчестеру па је чекао само дозволу да потпише уговор.

Како је текао дан:

Реал је саопштио да су преговори са Јунајтедом почели тек у понедељак ујутру, да су клубови током дана постигли договор, као и Јунајтед са голманом Навасом.

Клубови су комплетна документа послала у 13:39 часова, а Јунајтед је сугестије на уговор послао у 21:43х. Реал је прихватио и брзо направио минималне изменекако би што пре регистровао играча.

Након што су играчи потписали своје уговоре, Реал је послао потписана документа у Енглеску у 23:32 и чекао коначни документ потписан од стране Јунајтеда.

Манчестерски клуб је постигао договор са Навасовим представницима и послао своја играчу документ на потпис у 23:53. Реал је примио комплетну документацију у 00:02 и покушао да приступи ФИФА систему за трансфере који је већ био затворен.

У 00:26 ФИФА систем је позвао Реал да региструје Де Хеу, док је прелазни рок у Енглеској још био отворен. Уследило је слање докумената Ла Лиги, али је тада било касно.

Сада је на тренерима два клуба да што пре опораве голмане од овог за њих вероватно трауматичног искуства, како би у наставку сезоне бранили на очекиваном нивоу.

Де Хеа није добио шансу ни на једном мечу Јунајтеда овог лета, ишчекујући трансфер, али му на руку иде што Серхио Ромеро није блистао на последњим утакмицама.

С друге стране, Навасу се отворило место међу стативама Реала одласком Икера Касиљаса, иако је пре неколико месеци стављен на трансфер листу.

Реал традиционално доводи велика појачања у последњим тренуцима летњег прелазног рока, али Де Хеа није успео да постане део следећег тима:

2002. – Роналдо Назарио је стигао из Интера за 45 милиона евра

2005. – Серхио Рамос је плаћен 27 милиона Севиљи

2012. – Лука Модрић је дошао из Тотенхема за 30 милиона

2013. – Гарет Бејл је постао најскупљи играч свих времена у трансферу из Тотенхема вредном 91 милион евра.

У међувремену, Форентино Перес није успео да уз "звук сирене" купи Пола Погбу, Серхија Агуера, Франка Риберија, Гаиску Мендијету, Давида Виљу...

Коментари / 0

Оставите коментар