Човић: Способан сам да водим и фудбалску Звезду!

Небојша Човић није донео коначну одлуку да ли ће се кандидовати за председника ФК Црвена Звезда, али се осећа способним за ту функцију.

Фудбал 01.09.2015 | 22:15
Човић: Способан сам да водим и фудбалску Звезду!

Председник КК Црвена звезда и члан УО ФК ЦЗ рекао је за телевизију Н1 да то није искључено.

"Очекујем да на овим изборима у Звезди буде више кандидата. Годинама уназад је био један кандидат. Сви који мисле да треба да се кандидују треба да напишу програм и што више програма и кандидата буде биће за Звезду боље", рекао је Човић.

Човић истче да му досадашњи резултати у спорту дају за право да се сматра способним за тај посао.

"То није захвалан посао ни за једног човека као што није био ни у претходном периоду. Није то борба за рецку и биографску референцу. То је изазов и зато што волите Звезду. Осећам се способним за то, имам довољно енергије", нагласио је Човић.

Човић је истакао да се није осећао "ни позваним, ни прозваним" када су на инсистирање навијача оставке подносили остали чланови УО Црвене звезде, те да је остао с њима у нормалним односима.

"Када би степен искрености био код свих који воле Звезду какав је код навијача ми не би били у оваквим проблемима. Управа води Звезду, а навијачи су корективни фактор", закључио је Човић.

Коментаришући стање у редовима највећег ривала КК Партизан, и црно-белима је препоручио УППР (Унапред припремљени план реорганизације) који је "препородио" Звезду.

"Жао ми је што се ово догађа Партизану, јер у Србији морате имати две ноге. Али шта да се ради. Нажалост неки пут је потребно да се прођу такве ствари, што рекоше њихови челници. Кад сте дуго прваци, заслужено или не заслужено, не улазим у то, догоди се да се тешко суочавате са тешким ситуацијама. И пад је величанствен лет, што би они рекли. Мислим да је тај УППР лектура за клубове који су у проблемима. Да ли ће то други применити или ће их сујета спречити, то је њихов проблем, али га не би требало блатити", рекао је Човић.

Одлука о расписивању општих избора у ФК ЦЗ биће донета 15. септембра.

Коментари / 0

Оставите коментар