УС опен: Прва Грен слем побједа Крајиновића!

Филип Крајиновић пласирао се у друго коло УС опена, пошто је на старту савладао квалификанта Алехандра Гонсалеса са 6:4, 6:0, 6:4.

Тенис 01.09.2015 | 00:43
УС опен: Прва Грен слем побједа Крајиновића!

То је прва победа српског тенисера у главном жребу неког од Грен слем турнира, а у другом колу састаће се са Давидом Ферером, који је у четири сета био бољи од Молдавца Албота.

Крајиновић је у првом и трећем сету губио са по 3:0, али је успевао да преокрене, док је у другом сету био надмоћан.

Српски тенисер није добро почео, пошто је већ у другом гему испустио свој сервис - 2:0. Колумбијац је материјализовао брејк, али Крајиновић није одустајао и брзо се вратио у игру (3:3).

Затим је Филип при резултату 4:4 спасао брејк лопту, да би у следећем гему створио две везане брејк шансе и реализовао прву за вођство од 5:4. У следећем гему Филип је одсервирао за вођство у сетовима.

Филип је и у другом сету наставио са одличном игром – направио је брејк већ у првом гему, затим је спасао брејк лопту и повео са 2:0, да би у наредна два гема изгубио само поен и повео са 4:0. Није ни ту стао Крајиновић, освојио је још два гема и са нулом је дошао до 2-0 у сетовима.

У трећем сету видели смо сличан сценарио као у првом – Гонсалес је повео са 3:0, али је онда Крајиновић освојио шест од наредних седам гемова и дошао је до вредне победе.

Коментари / 0

Оставите коментар