УС опен: ''Ђоковић-еxпресс'' у 2. колу!

Новак Ђоковић пласирао се у друго коло УС опена, пошто је савладао 91. тенисера света Жоаа Соусу са 6:1, 6:1, 6:1.

Тенис 01.09.2015 | 00:15
УС опен: ''Ђоковић-еxпресс'' у 2. колу!

Српски тенисер одрадио је оно што је желео – задржао се на терену веома кратко, само 71 минут.

Новак ће у другој рунди играти са победником меча Поспишил – Хајдер-Маурер.

Нити једног тренутка није било дилеме у вези са победником, Ђоковић се није суочио ни са једном брејк лоптом, а са друге стране је са лакоћом правио брејкове и на импресиван начин стигао је до друге рунде.

Новак је меч завршио са 24 директна поена и седам грешака, освојио је 10 од 14 поена на мрежи и одсервирао је осам асова, без дупле грешке.

Први дан УС опена није до сада био баш успешан за српске такмичаре – већ у првом колу изгубиле су Ана Ивановић и Јелена Јанковић, а победила је само Бојана Јовановски.

Ток меча:

У прва три гема није било узбуђења, а Новак је већ у четвртом дошао до брејка, и то без изгубљеног поена, уз изванредно трчање – 3:1.

У складу са очекивањима, Ђоковић је био сигуран на свој сервис, ударци су му имали потребну дубину, а Бразилац није успео да му парира са основне линије. Убрзо је Новак направио још један брејк и лако привео сет крају – 6:1.

Ђоковић је први сет завршио за само 23 минута, уз осам винера и две неизнуђене грешке.

У сличном стилу наставило се и у другом сету, па је српски тенисер већ у трећем гему направио брејк – Соуса је послао бекхенд у мрежу за брејк лопту Новака, а затим је Бразилац промашио чист зицер (2:1).

Публика на стадиону Артур Еш била је тиха, што је и логично с обзиром на то да је Ђоковић био супериоран и брзо је освајао гемове. Соуса је био потпуно деморалисан, Новак је направио нови брејк и лако привео и други сет крају – 6:1.

Није се дуго Бразилац држао ни у трећем сету, већ у четвртом гему Ђоковић је дошао до две везане брејк шансе и прву је реализовао дубоким ритерном – 3:1. Није било никаквог таласања, меч се наставио у истом, мирном ритму и Новак је лако стигао до победе.

Коментари / 0

Оставите коментар