Црнадак: Вучић је забринут и оптимистичан

Министар спољних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак имао је кратак неформални састанак са премијером Србије Алкесандром Вучићем пред почетак стратешког форума на Бледу, који се под мотом “Визије нових партнерстава” одржава данас и сутра у Словенији.

Босна и Херцеговина 31.08.2015 | 21:48
Црнадак: Вучић је забринут и оптимистичан

Црнадак је у изјави за БН ТВ потврдио да је премијер Србије изразио забринутост за Босну и Херцеговину, али у исто вријеме показао и оптимистичност по питању међусобних односа двије земље.

“То је већ познат став Србије према Босни и Херцеговини, који ја мислим да је конструктиван и од кога ја мислим да можемо сви у БиХ имати само користи. Тако да ја очекујем да у наставку поправљања односа између Србије и Босне и Херцеговине разбијамо полако тај песимистички тон у вези са Босном и Херцеговином”, казао је Црнадак и додао да је најважнија ствар у разговору њих двојице била јасна жеља да се настави са напретком у међусобним односима, без обзира на дешавања из претходног периода.

“Мислим да је то нешто што желе и наши пријатељи у Србији, а и људи у Босни и Херцеговини”, закључује министар спољних послова БиХ.

На крају је додао да је сада већ извјесна заједничка сједница влада Србије и БиХ.

“У октобру ћемо имати заједничку сједницу Владе Србије и Савјета министара БиХ. Она би требала да буде одржана у Сарајеву и тренутно се усаглашавају термини”, казао је Црнадак.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Пјесма нас је одрзала, њојзи хвала

31.08.2015 21:19

Умјесто да запјевас к'о цовјек, Ти министре по форумима о стратегији и перспективи. Нема смисла стварно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

31.08.2015 21:39

Најобичнији муљатор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАСТАРБАЈТЕР

01.09.2015 00:40

ДА ЛИ ЈЕ ИКО ОБАВЈЕСТИО ОВОГ НАШЕГ МИНИСТРА ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА БИХ ДА ЈЕ ПОСТАО МИНИСТАР И ДА НИЈЕ ВИШЕ СЛУЖБЕНИК ЗА ИНФОРМИСАЊЕ И ДА ТРЕБА ДА СЕ ПОНАША КАО МИНИСТАР, А НЕ КАО СПИКЕР ЛОКАЛНОГ РАДИЈА... ПА НИЈЕ ЊЕГОВ ПОСАО ДА МЕДИЈИМА ПРЕНОСИ КАКО СЕ ПО ЊЕГОВОМ МИШЉЕЊУ, СУБЈЕКТИВНО ОСЈЕЋА ПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ СРБИЈЕ - "ЗАБРИНУТ И ОПТИМИСТИЧАН" ... СТВАРНО ОВО ЈЕ НОНСЕС... ЗАР У ПДП-у НЕМА КВАЛИТЕТНИХ КАДРОВА ЗА ДРЖАВНЕ ФУНКЦИЈЕ ОСИМ ПРЕДСЈЕДНИКА СТАНКЕ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

зеро

01.09.2015 12:13

Цовјек се труди,као министар иностраних послова је се борио да се одрзи грмецка корида,какве ми гедзе имамо ,нема их нико.