Надал: Са Роџером част, али Новак ми је најтежи ривал!

Рафаел Надал изјавио је у интервјуу за магазин ГQ да му је Новак Ђоковић најтежи противик којег је икада имао.

Тенис 01.09.2015 | 20:00
Надал: Са Роџером част, али Новак ми је најтежи ривал!

“Играње са Роџером Федерером била је част – увек је било много поштовања између нас. Заједно смо проживели неке важне тренутке у нашим каријерама, наше ривалство учинило је да обојица растемо и напредујемо“, рекао је Надал.

На питање да ли му је Федерер био најтежи супарник, Надал је одговорио:

“Да будем, искрен, најтежи противник на тениском терену био ми је Новак Ђоковић. Против Новака је увек био уједначен резултат, постојала је равнотежа и одиграли смо неке врло неизвесне мечеве. Не заборављам ни борбе са Ендијем Маријем и Давидом Ферером“.

Надал са двојицом највећих ривала има позитиван скор, али је са Федерером много убедљивији (23-10) него са Ђоковићем (23-21).

Рафа каже да није имао проблем да психички изнесе терет успеха.

“Био сам ментално спреман, одувек сам био миран младић, а људи око мене показали су ми прави пут“.

Надал каже да је пријатељство на АТП туру могуће и додаје:

“Проблем јесте што да бисте били пријатељ са неким морате да га познатеје неко време, а тешко је упознати се на Туру. Ипак, слагати се са неким? Наравно да је то могуће, имам добар однос са играчима са којима сам се много пута сретао ван терена – са Мојом, Монаком, Давидом Ферером, Марком и Фелисијаном Лопесом. Немам проблем ни да будем пријатељ са Федерером и Ђоковић, али концепт пријатељства подразумева нешто више од сретања на турнирима“.

Коментари / 0

Оставите коментар