УС опен: Шокирана и Јелена! Избацила је француска тинејџерка!

После Ане Ивановић и друга најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић завршила је такмичење у првом колу УС опена.

Тенис 31.08.2015 | 21:40
УС опен: Шокирана и Јелена! Избацила је француска тинејџерка!

Боља од Јанковићеве била је мало позната француска тенисерка Осеан Додан са 2:1, по сетовима 2:6, 7:5, 6:3.

Српска тенисерка доживела је прави шок, пошто је први сет добила убедљиво против 18-годишње играчице (128. на WТА листи). У наставку је уследио велики пад у игри Јанковићеве, па је млада Додан остварила без дилеме победу каријере.

Јелена је имала у трећем сету брејк предности и вођство од 2:0, али није издржала до краја и изгубиће велики број WТА бодова пошто је прошле године у Њујорку стигла до четврте рунде.

Ривалка француској тенисерки у наставку такмичења биће боља из дуела Софија Кенан – Марија Дуке-Марино.

Ток меча:

Млада француска тенисерка у првом гему је спасла две брејк лопте и повела са 1:0, али је Јанковићева већ у трећем гему стигла до брејка и потом га потврдила за 3:1.

Наставила је Јанковићева да притиска сервис ривалке, направил је нови брејк, потом повела лако са 5:1, а у седмом гему пропустила је две везане сет лопте. Пропуштено је надокнадила у осмом гему - 6:2.

Други сет Јелена је почела нешто слабије. Млада Францускиња направила је брејк и повела са 2:0, али се Јелена се брзо консолидовала, одмах је вратила брејк, а затим је у седмом гему направила још један за вођство од 4:3.

Јелена је ипак одмах изгубила свој сервис, а Додан је у десетом ему другог сета стигла до две везане сет лопте. ЈЈ је успела да се извуче из тешке ситуације и изједначи на 5:5. Ипак, Јелена је играла знатно слабије у финишу друго сета, па је француска тенисерка то искористила и изборила се за трећи - 7:5.

Трећи сет почео је добро по српску тенисерку која је направила брејк и повела са 2:0, али потом је уследио преокрет. Француска тенисерка добила је четири везана гема и дошла је до велике предности - 4:2. До краја меча Јелена није успела да се врати, па је млада Додан остварила победу каријере - 6:3.

Коментари / 0

Оставите коментар