Марсијал у Јунајтеду, међутим ко лаже?!

Енглези кажу – 50 милиона евра. Французи – 60 милиона евра сада, можда још 20 у будућности!

Фудбал 01.09.2015 | 20:45
Марсијал у Јунајтеду, међутим ко лаже?!

Оно што је неспорно јесте да Ентони Марсијал прелази из Монака у Манчестер јунајтед, да је Француз, да има 19 година и да је, према неким оценама, "нови Тијери Анри".

Оно што јесте спорно – висина обештећења!

Последњег дана прелазног рока у Француској и претпоследњег у Енглеској потврђен је трансфер фудбалера за којег Енглези пишу да је плаћен 50 милиона евра, а Французи – 60 милиона евра, а можда и свих 80!

Ових 20 милиона евра, према информацијама Радија Монте Карло, односи се на индивидуална и екипна остварења Марсијала у дресу енглеског клуба у наредне две године.

Оно што баца сумњу да износ од 50 милиона, који кружи на Острву, јесте чињеница да је Монако пре две недеље одбио идентичну понуду Челсија од... 50 милиона.

У сваком случају – Марсијал се са свега 19 година и 14 голова у профи каријери угурао у ред најскупље плаћених фудбалера свих времена.

На "Олд Трафорду", након што су "оборили своје интересовање" за Педра Родригеза у дану када се Шпанац одлучио са Челси, овог пута поручили су да "нису и неће потписати ниједног играча ког нису дуго скаутирали".

И просечни навијач би се запитао: ОК, али што онда дечка нисте довели у јуну или бар почетком јула?

Можда ни цена не би била толика...

Док не сазнамо колико је тачно плаћен Марсијал, већ сада можемо да израчунамо да је менаџер Манчестер јунајтеда Луј ван Гал за 13 месеци на "Олд Трафорду" потрошио између 335 и 365 милиона евра.

Коментари / 0

Оставите коментар