Ван Гал панично купио тинејџера за 70 милиона?!

Из Француске стижу вести да је Јунајтед платио 19-годишњег нападача за потенцијалних 70 милиона евра.

Фудбал 31.08.2015 | 18:40
Ван Гал панично купио тинејџера за 70 милиона?!

Нема паничне куповине, рекао је менаџер Манчестер јунајтеда Луј ван Гал у недељу и одшетао из "пресс" сале у Велсу, где је његов тим десетак минута пре тога доживео први пораз у Премијер лиги иако је водио 0:1.

На крају, захваљујући Бафетемби Гомису и Андреу Ајеву, Свонси је дошао до 2:1 и подигао притисак на Холанђанина, који се провукао у два прва кола минималним победама над Тотенхемом (аутогол Кајла Вокера) и Астон Вилом (погодак Аднана Јануаза), а потом одиграо 0:0 са Њукаслом.

Месец дана након почетка сезоне, а све након што је Јунајтед "извисио" и за Педра Родригеза и за Томаса Милера, све је јасније да клуб нема правог центарфора и да ће морати да га купи. Енглески медији у недељу су објавили да је Монако одбио 50 милиона евра тешку понуду за 19-годишњег Антоана Мартијала, а потом су у понедељак ујутру стигле вести из Француске да је понуда појачана и – прихваћена!

Угледни "Ле Парисиен" објавио је да су Монако и нападач пристали на трансфер након што је понуда Јунајтеда порасла на око 70 милиона евра, за играча који је на сениорском нивоу дао 14 голова у претходне две сезоне и почетком ове, али који – кажу – неодољиво подсећа на Тијерија Анрија, због чега су га звали Тотенхем и Челси, али су глатко били одбијени.

Уколико је ово тачно и уколико ће Мартијал дан пре истека прелазног рока у Енглеској, али и последњег дана прелазног рока у већини европских земаља (понедељак) на крају потписати за Јунајтед, постаће шесто појачање славног клуба овог лета, после Моргана Шнидерлина (35 милиона евра), Мемфиса Депаја (27,5), Матеа Дармијана (18), Бастијана Швајнштајгера (9) и Серхија Ромера (слободан играч).

Рачунајући и претходна два прелазна рока којима је на "Олд Трафорду" предводио менаџер Ван Гал, Јунајтед би овим трансфером пробио границу од 350 милиона евра потрошених за играче за само 13 месеци, од јула 2014. до августа 2015.

Тренутно, Ван Гал је на суми од 284.850.000 евра, а спрема се да плати још 70 за тинејџера. Уколико "Ле Парисиен" не претерује...

Пратићемо све важне трансфере у Европи данас и сутра, док се притисак појачава нарочито на клубове који су лоше почели сезону.

Коментари / 0

Оставите коментар